Baltijas Jūras Projekta vasaras skola

https://photos.app.goo.gl/y76XFs4MZnTTsR4E7
Vairāk foto šeit

Skolēnu brīvdienās mums bija izdevība piedalīties aizraujošā piedzīvojumā – ‘’Baltijas jūras projekta Vasaras skolā’’. Seminārs norisinājās viesmīlīgajā Salacgrīvas vidusskolā no 26.-27.jūnijam.

Seminārā bija organizētas trīs izglītojošas darbnīcas, kurās darbojāmies praktiski un uzzinājām daudz ko jaunu.

Ainavu fotogrāfijas darbnīcā, ko vadīja fotogrāfe Inese Kalniņa, uzzinājām par fotogrāfijas psiholoģiju, iepazinām un izpētījām sava mobilā telefona kameras iestatījumus, apguvām jaunas foto apstrādes aplikācijas un dažādus bilžu rediģēšanas paņēmienus. Mums bija iespēja redzēt arī antīkus fotoaparātus. Mēs devāmies ārā, lai sameklētu un nofotografētu divas ainavas un veidotu jaunu bildi virs bildes.

Interesanta bija arī tikšanās ar upju pētnieku Andri Urtānu, kas darbnīcā ’’Ainavu vēsture’’ palīdzēja mums noskaidrot, kāpēc kāpās ir vajadzīgas priedes un citi augi. Mēs redzējām aizsargājamu un invazīvu sugu augus , devāmies uz pludmali meklēt ‘’dārgumus’’- smiltis ar dzelzs oksīdu un granītu, kā arī uzzinājām par mēģinājumiem iegūt siltumu ar jūras palīdzību, redzējām siltuma iegūšanas tehnoloģiju jūras krastā.

Daudz jauna par jūras un piekrastes dzīvi mēs uzzinājām krasta vērotāju darbnīcā pētnieces Intas Somas vadībā. Mēs izpētījām, kādu sugu aļģes, gliemenes un citas radības mīt piekrastē un jūrā. Pētījumus apkopojām Baltijas jūras projekta krasta vērotāju protokolā.

Pēc gardajām Salcgrīvas vidusskolas saimniečusagatavotajām vakariņām bija iespēja aiziet un jūru un nopeldēties. Pēc peldes pie ugunskura notika dejas, kurās visi izdejojāmies.

Pasākums bija iespēja uzzināt daudz jauna un iegūt jaunus draugus. Vasaras skolā piedalījās komandas no 11 skolām(Talsi, Vecpiebalga, Vecumnieki, Babīte, Aizpute, Rīga, Staicele, Valmiera, Rūjiena, Lielvārde, Salacgrīva un Ogresgals).

No mūsu skolas tajā piedalījās skolēni Artūrs Mežaraups, Aivis Kolosovs, Kristaps Kašs un skolotājas Sandra Jekoviča un Zanda Puķāne.

Pateicamies Baltijas jūras projekta koordinātorei Lienei Zeilei par lieliski noorganizēto ‘’BSP Vasaras skolas’’ semināru, par iespēju iespēju uzzināt tik daudz jauna un satikt lieliskus cilvēkus. Ceram tikties arī nākamgad.

Artūrs Mežaraups, Sandra Jekoviča