Ogresgala pamatskola apgūst meža zinības Zilajos kalnos

https://photos.app.goo.gl/d5bjTAvvdG9rDE3t8
Vairāk foto šeit

14. septembrī jau trešo gadu pēc kārtas notika pasākums “Meža zinības Zilajos kalnos”. Pasākumā pulcējās bērni no Ikšķiles un Ogres novadu skolām, kuri apmeklēja meža laboratorijas.

Arī mēs, 3. un 4. klases skolēni, devāmies uz Zilajiem kalniem, lai uzzinātu visu par mežu un labāk iepazītu tajā notiekošos procesus. Piedalījāmies vairākās meža labaratorijās. Tajās skolēni uzzināja, kādi ārstniecības augi aug mežā,  kāda koksne tiek izmantota kurināšanai un papīram, mācījās atpazīt un stādīt kokus, gatavoja putniem ligzdiņas,  no papīra un čiekuriem izgatavoja spēli, iepazina meža darba rīkus u.c.

Koku mērīšanas laboratorijā skolēni atklāja, kā ar vienkāršām un sarežģītākām metodēm var uzzināt koka vecumu, mērīja garumu, noteicu diametru.

Skolēni ar lielu sajūsmu varēja samīļot un iepazīt sniega suņus.

Viesos bija ieradies arī pats Cūkmens. Izstaigājot meža takas, tika satikts arī Zīļuks, ar kuru kopā varējām nofotografēties.

Pasākumu organizēja Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldību aģentūra “Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa “Zilie kalni” attīstības aģentūra”.

Z.Puķāne, I.Frīdenberga