Āra izglītības diena pie draugiem Iksķiles Brīvajā skolā

https://photos.app.goo.gl/cPfSbQAHmGuDVcQT6
Vairāk foto šeit

12.oktobrī bija Vispasaules Āra izglītības diena. Mēs devāmies ciemos pie mūsu draugiem Ikšķiles Brīvajā skolā, kur mūs laipni sagaidīja skolēni un skolotāja Benita un Sandra. Šī skola ir daudz savādāka par pārējām skolām. Skolā mācās skolēni līdz 6.klasei, tajā ir saimes, nevis klases. Viņi audzē savu pārtiku un ēd veģetāru ēdienu. Visu gadu sporta stundas notiek ārā, ziemā visi iet slēpot. Viņi daudz laika pavada ārā. Skolā ir Saules dārzs, kur bērni var kopt savu zemes gabaliņu un stādīt to, ko grib, bet ēst izaugušo var tikai pats saimnieks vai ar saimnieka atļauju. Mūs cienāja ar pašu audzētiem dārzeņiem un pašu ceptu maizi. Visi nogaršojām dārzeni pastinaku.

Paula Matvejeva

Man patika, ka viņiem skolā bija atpūtas istaba, kurā 40 minūtes bez telefona var pagulēt, atpūsties, spēlēties, zīmēt vai darīt ko citu. Interesants bija arī āra bērnu laukumiņš, kurā bija visādi šķēršļi un šūpoles.

Linda Gaigalniece

Es uzzināju, ka Ikšķiles Brīvo skolu ļoti atbalsta vecāki. Daudz kas tiek darīts kopā.Man ļoti patika, ka bērni var uztaisīt savu mazo dārzu. Es domāju, ka mūsu skolā arī vajadzētu tādu ‘’Miera istabu’’, kur varētu atpūsties. Man ļoti patika arī bērnu rotaļu laukums. Skolas apkārtnē ir daudz ābeļu šķirņu, kuras mēs izgaršojām. Es uzzināju, ka šķirnes’’Rudens svītrotais’’, ‘’Sīpoliņš’’ un ‘’Antonovka’’ āboli ir ļoti garšīgi. Man patika, ka bērni bija draudzīgi un labi sadarbojās spēlē. Žēl, ka nav klases līdz 9.klasei.

Laura Gaigalniece

Es vēlētos, lai mūsu skolā būtu daudz āra nodarbību. Arī mēs varētu ierīkot tādus mazos dārziņus, kā tas bija Ikšķiles Brīvajā skolā. Man patiktu, ja mēs atjaunotu arī avotiņu, kas ir hipodromā.

Kintija Kolosova

Skolā ir daudz āra nodarbību, kas, manuprāt, ir ļoti vērtīgi, jo bērni uzzin daudzas lietas, darot tās praktiski un svaigā gaisā. Sava dārziņa kopšana attīsta ne tikai atbildību , bet arī izdomu un fantāziju. Skolā paši audzē savu pārtiku, kas ir ne tikai veselīgi, bet arī ekoloģiski.

Maksims Timohins