Apceļojam Latviju!

https://photos.app.goo.gl/mnknsnj8ByqRouMMA
Vairāk foto šeit

Sākoties jaunajam mācību gadam, 6.-9.klašu skolēni  devās  ekskursijā uz tuvējo Madonas apkārtni. Pa ceļam vecajā Ķeipenes  dzelzceļa  stacijā apmeklējām Kino muzeju un apskatījām pasaulē vienīgo publiski apskatāmo ekspozīciju, kura veltīta kinomākslas dižgaram, režisoram Sergejam Eizenšteinam. Jaunums  ir pazemē izbūvētais vides instalācijas objekts- 8 metrus gara un 4 metrus plata “Potjomkina aka”, kas veidota kā izstāžu zāle zem pazemes, galveno akcentu liekot uz bruņukuģi “Potjomkinu” .

Nākamais objekts mūs gaidīja Vestienā – meža apmācību centrā „Pakalnieši”, kur mums notika interaktīva nodarbība  par meža dzīvnieku trofejām, staigāšana pa meža takām un puzles salikšana “jaunais mežsaimnieks”. Tad visi kopā pieveicām 312 augsto Gaiziņkalnu, izskrējām garo taku un tālāk jau devāmies uz dzīvnieku sētu „ Sveķi” . Tur samīļojām trušus, vērojām dažādās krāšņās vistiņas un melnās aitiņas.

Un tad jau ceļš veda uz Madonu. Saldummīļotāji apstājās pie Madonas karamelēm, bet stiprinieki izmēģināja savus spēkus peintbola poligonā.

Pa ceļam uz mājām  pieturējām Liepkalnos, jo šo maizīti iecienījuši gandrīz visi  Latvijas apceļotāji.

Samanta 9.kl.