Rīcības dienas 2018 – Nē, vienreiz lietojamai plastmasai!

https://photos.app.goo.gl/Ld93VtseuGoeCDiKA
Vairāk foto šeit

Rīcības nedēļas laikā  katra klase veica pētījumu. Skolēni uzskaitīja plastmasas iepakojumu daudzumu, kas nonāk viņu mājās. Apkopojot rezultātus par plastmasas atkritumu daudzumu, 9.klases skolēniem  bija liels pārsteigums, pirmkārt, par daudzumu un, otrkārt, par to, cik daudz vēl lietojamu lietu ir jāizmet ārā.

Viņu ieteikums, pemēram, pie atkritumu tvertnēm varētu būt kāds plaukts, kur novietot lietas,  kas vēl būtu derīgas citiem cilvēkiem, tā pagarinot lietu dzīvi. Plašāk un biežāk jāturpina informēt cilvēki par  esošo situāciju atkritumu šķirošanā un kā tas ietekmē apkārtni un vidi.

Mūsu apņemšanās, kā samazināt plastmasas daudzumu:

  • Nenesīsim no veikala liekos maisiņus!
  • Iesim iepirkties ar auduma maisiņiem!
  • Pirksim pārtiku ekoloģiskos iepakojumos!
  • Izvēlēsimies alternatīvu plastmasai!
  • Lietosim stikla burciņas izlejamajam krējumam!
  • Pratīsim sašķirot, pārstrādāt un dot otro dzīvi!

Kur likt savāktos iepakojumus? 4.klasē no maizes plastmasas maisiņiem tapa Ziemassvētku rotājumi – eglītes un sniegpārslas, 1.klasē no PET pudelēm un korķīšiem – rotaļlietas un pašgatavoti mūzikas instrumenti, 6.klase atvadījās no vienreiz lietojamiem šķīvīšiem un izgatavoja  krāsu paletes vizuālās mākslas stundai.

Liels paldies visiem par vērtīgo darbu Ekoskolu Rīcības dienās!

Ekoskolu Rīcības dienu žūrija novērtēja mūsu darbu un skolai piešķīra balvu 10 personām  apmeklēt Zinātniskā teātra izrādi, kas notiks Rīgā, Ģertrūdes ielā 24, 1.decembrī plkst.13.00

Ekopadome