Latviešu valodas aģentūras konkurss “Mans bērnības stāsts”

https://photos.app.goo.gl/yBi2RyJvFTHfUsqo9
Vairāk foto šeit

21.februārī tiek atzīmēta Starptautiskā dzimtās valodas diena. Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību dzimtās valodas vērtībai saziņā un sapratnē.

Šajā dienā Latviešu valodas aģentūra jau vienpadsmito gadu aicināja skolēnus un skolotājus uz Dzimtās valodas dienas pasākumu Latvijas Leļļu teātrī, lai apliecinātu cieņu valodai un valstij.

Apbalvojumus saņēma ikgadējā skolēnu radošo darbu konkursa uzvarētāji. Šogad konkursa tēma bija “Mans bērnības stāsts”. Žūrijas komisija ( rakstnieks V.Rūmnieks, Latvijas Nacionālās bibliotēka Bērnu literatūras centra vadītāja S.Tretjakova,māksliniece, Grāmatu “Koko un Riko” zīmējumu autore L.Lošina, UNESCO LNK ģenerālsekretāre B.Moļņika un Latviešu valodas aģentūras projektu vadītāja V.Līcīte-Meldere) spraigā diskusijā vērtēja un noteica labākos radošos darbus.

No mūsu skolas konkursā piedalījās un balvas saņēma trīs skolēni:

  • 9. klases skolēns Henriks Garokalns saņēma atzinību radošu darbu grupā,
  • 5. klases skolēns Roberts Frīdenbergs ieguva 3.vietu zīmējumu konkursā,
  • 5. klases skolniece Elizabete Spilberga saņēma atzinību zīmējumu konkursā.

Pasākumu vadīja Latvijas Leļļu teātra aktieri Baiba Vanaga, Miķelis Žideļūns un Artūrs Putniņš. Aktieru izpildījumā varēja noklausīties labāko darbu fragmentus. Dalībniekiem bija iespēja ieskatīties arī otrpus skatuves aizkaram un redzēt, kā topleļļu stāsti. Noslēgumā dāvana visiem dalībniekiem – izrāde “Emīls un Berlīnes zēni”.

Kā ierasts, konkursa dalībnieku labāko darbu fragmenti un zīmējumi tiks iekļauti grāmatā. Skolēnu radošo darbu sērijā jau iznākušas vienpadsmit grāmatas.

 


123123

Pateicamies radošo darbu autoriem!