Ekoskolu salidojums 2019 – „Bioloģiskā daudzveidība Ropažu vidusskolā”

https://photos.app.goo.gl/Kww3JPcN1A5WK6nW8
Vairāk foto šeit

Ropažu vidusskola mūs uzaicināja piedalīties Ekoskolu salidojumā, kurā tikās  Ropažu un Ulbrokas vidusskolas, Ogresgala, Daugmales, Carnikavas un Zaķumuižas pamatskolu  jaunieši.

Pasākuma mērķis bija veidot ciešāku draudzību, mācīties vienam no otra, popularizēt zaļo domāšanu, smelties idejas darbam.

Ropažu Ekopadome lieliski tika galā ar paredzētajiem uzdevumiem. Henrijs atraktīvi iepazīstināja ar skolu un Pumpuru darbnīcu, kur pārbaudījām savas zināšanas, atpazīstot kokus pēc pumpuriem.  Laura un Ance ieguva 3. vietu. Toties loka šaušanā vislabāk veicās Emīlam, Namejam un Raienam. Mūs pārsteidza tas, ka skolā ir loka šaušanas pulciņš. Sporta zālē spēlējām „eko” volejbolu. Tas bija vareni!

Radošajās darbnīcās mācījāmies gatavot smūtijus, centāmies  izgaršot  un pazīt dārzeņus un augļus. Garšīgs pasākums!

Skolā valdīja humors, darbīga, draudzīga atmosfēra, skanēja mūzika un  sarunas, bija svētku sajūta.

Kangaru takā gājām pa purva laipām un spēlējām spēli  „Bioloģiskā daudzveidība”, kur attēlos un pēc apraksta bija jāpazīst augi un dzīvnieki, kukaiņi.

Ropažu Ekopadomei ir skaista, ērta eko telpa, kur skolēni pulcējas kopā ar Ekoskolas programmas koordinatori skolotāju Silviju. Ekopadome prezentēja savu darbu, parādīja un pastāstīja par paveikto.

Mums patika ciemoties Ropažos un ceram, ka mūsu draudzība turpināsies.  Lai zaļajai domai liels spēks!

Ekopadome