Es sāku ar sevi – Tīrai Latvijai!

https://photos.app.goo.gl/LVihyDn5AFtAXjzV7
Vairāk foto šeit

4. aprīlī skolēni Rīgā prezentēja oriģinālas idejas, kā no otrreizējām izejvielām darināt videi draudzīgus iepirkuma maisiņus.

Ar vairāk nekā 50 oriģinālām, radošām un praktiskām idejām, kā nevajadzīgas otrreizējās izejvielas mājas apstākļos pārveidot videi draudzīgos iepirkuma maisiņos vai somās, aizvadīta “Zaļā josta” rīkotā bērnu un jauniešu konkursa “Es sāku ar sevi – Tīrai Latvijai!” Pierīgas reģionālā kārta.

Šajā kārtā par labāko ideju autoru godu, kas tiks izvirzīti konkursa finālam, sacentās 52 komandas no 39 mācību iestādēm. Konkursam savas idejas pieteica 18 pirmsskolas izglītības iestāžu komandas un 34 skolas vecuma audzēkņu komandas.

Pēc visu darbu prezentēšanas, žūrija konkursa finālam, kas norisināsies 26. aprīlī Rīgā, izvirzīja 3 skolu komandas un 3 pirmskolas izglītības iestāžu komandas..

Mūsu skolas 4.klases komanda “Ogresgalieši” (Anete Bērziņa, Adrians Beļakovs Ceimers un Ričijs Mazalo) 26.aprīlī dosies uz konkursa finālu Rīgā modes un izklaides centrā “Rīga Plaza”, kurā sacentīsies 12 labākās skolu komandas no visas Latvijas (3 komandas no katra no 4 Latvijas reģioniem).

Apsveicam un vēlam veiksmi konkursa finālā!

Konkursa “Es sāku ar sevi – Tīrai Latvijai!” dalībnieku uzdevums bija pētīt iespējas aizstāt vienreizlietojamos plastmasas iepirkuma maisiņus ar dabai draudzīgākiem risinājumiem pirkumu iesaiņošanai un līdznešanai, un radīt pašiem savus unikālus iepirkuma maisiņus, kuri iespēju robežās gatavoti no otrreizējām izejvielām.

Kopumā organizatori augstu novērtē visu dalībnieku veikumu un atzinīgi vērtē visu komandu sniegto ieguldījumu ne tikai oriģinālu ideju izstrādē, kā pašrocīgi varam darināt videi draudzīgu iepakojumu, bet arī uzslavē bērnu entuziasmu iesaistīt aizvien plašāku sabiedrības daļu atbildīgā un dabai draudzīgā dzīvesveidā.

Informāciju sagatavoja Inese Frīdenberga.