Izglītojošas nodarbības Dabas muzejā un piedzīvojums Zinātnes centrā “Tehnoannas pagrabi”.

https://photos.app.goo.gl/o1NC53vsJjRFSbZf6
Vairāk foto šeit

2018.gada 15.februārī Ogresgala pamatskolas 1.-3.klašu skolēni devās uz Rīgas Dabas muzeju, kas pārsteidza ar piecos stāvos izvietotām dabas bagātību kolekcijām, modernām un interaktīvām ekspozīcijām un daudzveidīgiem dzīvnieku eksponātiem. Gida pavadībā skolēni izzināja ekspozīcijas „Cilvēks un vide”, „Dzīvība kokos”.

Nodarbībā “Mājvieta – mežs” botānikas nodaļas speciālisti stāstīja par mežos sastopamajiem augiem, dzīvniekiem un sēnēm. Uzzinājām, kas spēj nodrošināt visiem dzīvotni, barību un slēptuvi un kā rūpēties par mežu, lai saglabātu tā bioloģisko daudzveidību.

Skolēni ne tikai klausījās stāstījumu, bet arī veica praktiskus uzdevumus – aizpildīja darba lapas, risināja krustvārdu mīklas, savietoja pareizi dažādus attēlus. Muzeja darbiniece, kura vadīja nodarbību, bija ar pieredzi, bija sagatavoti interesanti uzskates materiāli.

Tālāk devāmies uz zinātnes centru “Tehnoannas pagrabi”, lai izbaudītu neparastu piedzīvojumu zinātnes pasaulē. Apmeklējuma sākumā skolēni paši, pētot un izzinot piedāvātās ekspozīcijas, pārbaudīja, kādas prasmes un zināšanas skolēnam jau piemīt.

Neparastas bija pagraba stāva ekspozīcijas par dažādiem optiskās ilūzijas kaleidoskopiem. 

Pasākuma beigās skolēni vēroja priekšnesumu, kas sevī ietver dažādus ķīmijas un fizikas elementus, raisot skolēniem interesi par zinātnes jomu un to, cik aizraujoša un interesanta var būt darbošanās zinātnes jomā, izvēloties veidot savu karjeru saistībā ar fiziku un ķīmiju.

Paldies “Tehnoannas pagrabi” centram, tas bija ļoti interesanti un pārsteidzoši!

Sākumskolas skolotāji