“Es sāku ar sevi – Tīrai Latvijai” konkursa finālā skolēni prezentē oriģinālākos pašdarinātos iepirkuma maisiņus no otrreizējām izejvielām.

https://photos.app.goo.gl/vBUFwhBUmQn7x3tT9
Vairāk foto šeit

Piektdien, 26.aprīlī, Rīgā noslēdzās biedrības “Zaļā josta”  radošais konkurss skolēniem par stilīgāko un oriģinālāko  iepirkumiem paredzēto maisiņus no otrreizējiem izejmateriāliem.

Lai sekmētu sabiedrības izpratni par plastmasas kaitīgo ietekmi uz ekoloģiju un veicinātu aktīvāku iesaisti plastmasas iepakojuma pārmērīga patēriņa ierobežošanā, “Zaļā josta”  modes un izklaides centrā Rīga Plaza rīkoja vērienīgu dizaina maisiņu modes skati, kas atklāja bērnu radošā konkursa “Es sāku ar sevi – Tīrai Latvijai” oriģinālāko darbu izstādi.

Konkurss norisinājās šī gada pavasarī, un reģionālajās skatēs piedalījās vairāk nekā 1200 bērnu no 176 mācību iestāžu komandām. Konkursam bija pieteiktas neskaitāmas oriģinālas idejas maisiņu darināšanai no otrreizējiem, savu mūžu nokalpojušiem materiāliem, piemēram, izdilušām džinsu biksēm, novalkātiem t-krekliem, par rokturiem izmantojot vecās kaklasaites un šalles. Vairāku dizaina somu tapšanai bērni izmantojuši izlietoto plastmasas iepakojumu – dzērienu pudeles, plastmasas maizes maisiņus, vecos iepirkuma maisus, kas griezti, kausēti, līmēti, tamborēti un citādi pārveidoti nodilumizturīgā un mitrumizturīgā materiālā. Praktisku eksperimentu ceļā bērni pierādīja, ka arī vecās kancelejas preces ir derīgas somu izgatavošanai – somas darinātas gan no kancelejas mapēm, gan aprakstītā rakstāmpapīra, gan no žurnālu vākiem un tukšajām kastēm. Arī ikdienā nokalpojušas mājlietas iespējams izmantot iepirkuma maisu šūdināšanai, piemēram, vecās žalūzijas, mūzikas plates vai pat tukšās kannas no vējstiklu šķidruma.

Konkursa fināls norisinājās modes un izklaides centrā “Rīga Plaza” šī gada 26. aprīlī. Tajā 24 komandas, pārstāvot visus četrus Latvijas reģionus – Latgali, Vidzemi, Kurzemi un Zemgali -, demonstrēja savus izstrādātos alternatīvos risinājumus plastmasas maisiņu aizstāšanai ar praktiskām pašrocīgi gatavotām iepirkuma somām, maisiem un tašiņām.

Mūsu skolas 4. klases skolēni Anete Bērziņa, Adrians Beļakovs Ceimers un Ričijs Mazalo (skolotāja Inese Frīdenberga) konkursa finālā ieguva 3.vietu skolu grupā, konkurējot pat ar vidusskolu un tehnikumu audzēkņiem.

Apsveicam un lepojamies!

Informāciju sagatavoja Inese Frīdenberga.

tirai_latvijai