Noslēdzies vēl viens gads, kopš piedalāmies projektā “Esi Līderis”.

https://photos.app.goo.gl/pfx6ZvHWUtdTjUmP9
Vairāk foto šeit

Šogad projekta dalībniekiem bija iespēja piedalīties dažādos jaunos konkursos un aktivitātēs.

 Kā nebijis jaunums projektā sāka darboties “Esi Līderis” skolēnu parlaments, kurā mūsu skolu pārstāv A. Mežaraups.

Jau no rudens dalībniekiem tika piedāvāts iesaistīties jaunā aktivitātē-  skolu apmaiņas dienā – “Mana cita skola”.

Konkursā “Gadsimtu  līderis” skolēni reklamēja  līderu īpašības, talantus un spējas. Par tām cītīgi prātoja M. Timohins.

Vienmēr jauki pārsteidz Konkurss ‘Profesionālis”. Šajā gadā– Zemgales un Kurzemes reģionu dalībnieku pusfināls norisinājās Kuldīgas jauniešu mājā, savukārt  Vidzemes un Latgales reģionu dalībnieku pusfināls norisinājās– Gulbenes jauniešu centrā, kur jauniešiem bija iespēja iejusties konkrētās nozares profesijās un īsā laika periodā izspēlēt dažādas situācijas un scenārijus, kas realitātē uzņēmumā notiek un attīstās daudz garākā laika posmā.

No šo reģionu skolām pusfinālā piedalījās vairāk kā 60 komandas, kas cīnījās par ceļazīmi uz konkursa finālu 29.martā ,- Rīgas brīvostas pārvaldes uzņēmumā.

Arī mūsu skolas  komanda “Dadzīši”  (A. Mežaraups un K. Caune) startēja finālā, piedalījās ekskursijā pa Rīgas brīvostu, universālo terminālu un saņēma balvas un atzinību.

Katru gadu projekta dalībnieki domā, kā mainīt vidi, kurā pavada lielāko mācību laiku. Konkursā “Es savai skolai” mūsu skola piedalījās ar pasākumu “Izkāp no telefona”. Organizēja komandu spēles starp klasēm, uzskaitīja pavasara vēstnešus skolas apkārtnē un atbildēja uz dažādiem jautājumiem par vidi un nākotni, starpbrīžos demonstrēja veiklību ar  šobrīd aktuālo kendame. Projekta dalībnieki centās izpalīdzēt viens otram ( M. Cīrule, S. Samoviča, M. Mernics)   un kopīgiem spēkiem pasākums notika. 10 labāko pamatskolu grupā bijām arī mēs.

 Noslēdzošais lielpasākums notika augstskolā Turība, kur redzējām citu skolu veikumu, prezentējām savu darbu. Viss noslēdzās ar   lielās kūkas ēšanu.

Ņemot vērā skolēnu interesi, tuvojoties mācību gada noslēgumam, mūsu skolu apmeklēja projekta vadītājs J. Stabiņš. Viņš ir  SIA „Latvijas uzņēmējdarbības un menedžmenta akadēmijas” direktors. Viņš vadīja Meistarklasi un  dalījās pieredzē savas izaugsmes un karjeras veidošanā. Centās iedvesmot skolēnus lieliem un cildeniem mērķiem un idejām. Tāpat apliecināja, ka ar viduvējiem vērtējumiem nekas vēl nebeidzas.  Galvenais ir zināt, ko gribi un  ļoti vēlēties.

Projekta koordinatore- V. Ševele