Baltu literatūras nedēļa Ogresgala pamatskolā.

https://photos.app.goo.gl/aRHQkU4bU4oawBcD9
Vairāk foto šeit

Šogad pirmo gadu mūsu skola piedalās Baltu literatūras nedēļas pasākumos. To rīko Jonavas rajona Žeimju skola kopā ar Vītauta Dižā Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Letonikas centra un Latvijas vēstniecību Lietuvā.

Projekta mērķis – stiprināt skolēnu motivāciju lasīt, aicināt iepazīt radniecīgo tautu – latviešu un lietuviešu – valodu, literatūru, kultūru, vēsturi, kā arī nodibināt un uzturēt draudzības sakarus.

Projekta laikā mūsu skolas 6. klase izrādīja lielu interesi par mūsu skolas skolotājas R. Skrebeles grāmatu “Jāņa B. dienasgrāmata”, kura atrodas mūsu skolas bibliotēkā un ir tulkota lietuviešu valodā. Katrs skolēns mēģināja izlasīt pa teikumam lietuviešu valodā un atšifrēt izlasītā saturu. Iztaujājām skolotāju par viņas saistību ar Lietuvu un klausījāmies fragmentus no grāmatas par Jāņa B. piedzīvojumiem.

Kopā ar vizuālās mākslas skolotāju izkrāsojām Lietuvas kontūrkarti lietuviešu karoga krāsās un rakstījām vārdus no vārdnīcas lietuviešu valodā.

8. klase mēģināja atšifrēt skolotājas piedāvātos populārākos tūrisma objektus Lietuvā. Bija priecīgi, ka daudzās vietās jau ir bijuši.

7. klase iepazina Senās Lietuvas kunigaišus un viņu veikumu Lietuvas teritorijas paplašināšanā un cīņām ar ordeņa brāļiem.

Interese patiešām bija liela. Katrs kaut ko ieguva un droši vien projektā  piedalīsimies arī nākamgad.

V. Ševele