Iepazīsim kaimiņu novadu!

https://photos.app.goo.gl/jxdrnfwcMPx445wv5
Vairāk foto šeit

Gada noslēgums – ekskursiju laiks. Darbīgākie mūsu skolas skolēni devās ekskursijā uz Salaspils novadu, lai vairāk uzzinātu par vēsturi, par bezatkritumu saimniekošanu, par ūdens un elektroenerģijas nozīmi mūsu dzīvē.

Apmeklējām „Kolotilovku”, kur iepazināmies ar cilvēku, kurš ir liels savas dzimtenes Ukrainas un Latvijas patriots. Visi apskates objekti radīti no tādiem materiāliem, kas nonāktu atkritumos, tātad tā ir bezatkritumu saimniekošana. Katrai lietai ir savs stāsts  – varējām atcerēties vēsturi, iepazīt citu tautu kultūru un priecāties par cilvēka izdomu.

Salaspils memoriālā atcerējāmies vēstures posmu, kas skāris mūsu cilvēkus, ieklausījāmies, skatoties video ierakstus, cilvēku stāstos par piedzīvoto.

Salaspils Rīgavas mūzikas un mākslas dārzā mūs pārsteidza „āra” instrumentu dažādība un to skanējums, skaisti sakopta vide.

Rīgas HES dzirdējām stāstu par mums tik nepieciešamo elektrību, kā tiek izmantota ūdens enerģija, kādi ir ieguvumi un problēmas, kādas ir iespējas to risināt. Vairāk kārt tika uzsvērta drošība, kas jāievēro!

Skolēnu atsauksmēs par ekskursiju dzirdējām : interesanti un lietderīgi pavadīts laiks, iepazītas neredzētas vietas, gūtas jaunas zināšanas, izjusts patriotisms.

Sagatavoja A. Gutāne