Baltijas jūras projekta Vasaras skola 2019

https://photos.app.goo.gl/G5mbNH5MikS1fWD67
Vairāk foto šeit

Vasaras brīvdienās mūsu skolas skolēniem bija iespēja piedalīties Baltijas jūras projekta Vasaras skolā, kas norisinājās no 26.-28. jūnijam Rūjienas vidusskolā.

Semināra mērķis bija izglītot skolēnus un pedagogus, lai veicinātu viņu attieksmju un ieradumu veidošanos ilgtspējīgai dzīvei un darbam un aktīvu iesaistīšanos ilgtspējīgas sabiedrības, dabas un kultūrvides veidošanās procesos, kā arī iepazīt Rūjienas vidusskolas pieredzi āra ekspedīciju organizēšanā. Vasaras skolā piedalījās 7 Baltijas jūras projektu skolu jaunieši no Latvijas. Mūsu skolu tajā pārstāvēja Maksims Timohins, Kristiāns Caune un skolotājas Zanda Puķāne un Sandra Jekoviča.

Iespaidos par ‘’BSP Vasaras skolā 2019’gūto pieredzi dalās 8. klases skolnieks Maksims Timohins:

‘’Pēc iekārtošanās Rūjienas sākumskolā mēs devāmies uz Rūjienas vidusskolu, kur sākās pirmā aktivitāte.Tajā mēs veicām dažādus interesantus uzdevumus un iepazinām Rūjienas pilsētu pilsētas apskates objektos. Aktivitātes beigās mēs varējām apspriest izdarīto un nogaršot unikālo Rūjienas piena kombināta ražoto saldējumu ‘’Mini melts’’. Saldējums tiek veidots ar kriogēno tehnoloģiju ar šķidro slāpekli -197 ° C temperatūrā.

Viena no pirmajām aktivitātēm bija ‘’Iepazīšanās spēles’’, kurās mēs varējam iepazīt viens otru, uzzinot vārdus un spilgtākās īpašības, bet lielāko daļu draugus mēs vairāk iepazinām nometnes gaitā.

Tad sekoja foto darbnīca, kas man patika vislabāk, jo varējām izpaust savas domas, atmiņas un jūtas fotogrāfijā.

Vakara pusē bija nodarbība, kurā mēs no salasītajiem dabas materiāliem varējam veidot grāmatzīmes. Ar augu krāsām uzzīmējām ugunskuru zem zvaigžņotām debesīm.

Pēc grāmatzīmju veidošanas mēs devāmies iepazīt sikspārņus.Tiekoties ar sikspārņu pētnieku Viesturu Vintuli, mēs uzzinājām daudz ko jaunu par šiem neparastajiem dzīvniekiem.Vakarā devāmies ekspedīcijā ’’Kājām gaisā’’ uz Endzeles muižu, lai novērotu un iepazītu sikspārņus dabā. Ekspedīcijā klausījāmies sikspārņus ar ultraskaņas mikrofoniem un pat spējām ieraudzīt dažus sikspārņus izlidojam. Atpakaļceļā mēs piestājām pie ezera, lai pameklētu citu sugu sikspārņus tur, bet pie ezera mums tik ļoti neveicās un spējām viņus tikai saklausīt ar speciālo mērinstrumentu.