Militāri patriotiskais pasākums „Sagaidot Mazās Juglas kaujas 102. gadadienu”

https://photos.app.goo.gl/uuVPvH5cZmbzkZGNA
Vairāk foto šeit

Pārgājienā līdz Dubkalnu karjeras ūdenskrātuvei devās 5., 7. un  8. klases skolēni. Pasākuma mērķis – izkopt savu nacionālo pašapziņu un piederības sajūtu Latvijai, izzināt vēsturi un izrādīt cieņu karavīriem, kuri cīnījās, krita un izdzīvoja.

Svinīgajā pasākumā pulcējās ap 1000 skolēniem. Tur notika svinīgā pasākuma ceremonija, aktivitāšu apmeklēšana, karavīra azaids un militārie paraugdemonstrējumi, ko nodrošināja Zemessardzes 54. inženiertehniskais bataljons, NBS Gaisa spēki, Militārā policija, NATO bataljons, Rekrutēšanas atlases centrs, Ogres muzejs, Kultūras mantojuma centrs “Tīnūžu muiža”, Ogres novada sporta centrs.

Skolēniem patika dziedāt himnu, piedāvātie kontrolpunkti ( īpaši zemessargu „trakā” stafete), apskatīt un paturēt rokās ieročus, pumpēšanās zēniem, spēle ar bumbiņas mešanu, helikoptera demonstrējumi, laipnie spāņu karavīri, pazīt senās lietas un sadarbība ar savu klasi.

Mazliet pietrūka laika iziet visus kontrolpunktus, grūti bija atbildēt uz jautājumiem par Ogres novadu.

5. klases skolēnu atziņas:

  • Pasākums mums lika mīlēt un cienīt mūsu Tēvzemi. Es priecājos, ka mums ir tik daudz cilvēku, kas gatavi cīnīties par mūsu valsti. Es lepojos ar to, ka Latvija ir tik vienota. (Ralfs)
  • Strēlnieki upurēja savas dzīvības, lai mūsu valsts būtu brīva. Es arī mīlu savu valsti. (Anete)
  • Gājiens bija patriotisks, jo tika pieminēti karavīri, kuri cīnījās par Latviju.( Mikus Miķelis)
  • Pasākums māca mīlestību pret Latvijas valsti un cieņu pret Latvijas karavīriem. (Santa)

Skolēnu rakstīto apkopoja skolotāja A. Gutāne