Skolēni apmeklē Saeimu un Farmācijas muzeju

https://photos.app.goo.gl/R8C4pAX79qPytG9S7
Vairāk foto šeit

27.septembrī 8. un 9. klases skolēni devās uz Atvērto durvju dienu Saeimā, kas bija veltīta izcilā valstsvīra Jāņa Čakstes 160. dzimšanas dienai! Šajā dienā vairāk nekā 1300 skolēnu, tūristu, kā arī daudzas ģimenes viesojās Saeimas namā, lai tuvāk iepazītu Tautas padomes priekšsēdētāju, Satversmes sapulces prezidentu un pirmo Latvijas Valsts prezidentu J.Čaksti un viņa sabiedrisko un politisko darbību.

Valstvīram veltītā ekspozīcijā skolēni iepazina cilvēku, kurš stāvēja pie Latvijas valsts šūpuļa, iestājās par tiesiskumu un iedzīvināja demokrātijas principus. Ekspozīcija tapusi, Saeimai sadarbojoties ar muzeju “Jāņa Čakstes māja”.

Skolēni nobalsoja par to, kādas vērtības – brīvību, demokrātiju vai neatkarību – viņi uzskata par mūsu valstij svarīgākajām.Tāpat izmantoja iespēju bez maksas nosūtīt pastkarti ar mākslinieka Rituma Ivanova gleznoto J.Čakstes portretu uz jebkuru vietu Latvijā.Šis portrets  rotā arī Saeimas nama Dzelteno zāli. Tāpat skolēni piedalījās erudīcijas konkursā.

Atvērto durvju dienā apskatījām parlamenta telpas, tostarp Sēžu zāli, kurā ik nedēļu uz sēdi pulcējas Saeimas deputāti.

Skolēni tika iepazīstināti arī ar parlamenta īstenotajiem projektiem jauniešiem, tostarp skolu programmu “Iepazīsti Saeimu” un projektu “Jauniešu Saeima”.

Apmeklējām arī Farmācijas muzeju, kurā skolēni varēja izsekot farmācijas attīstībai Latvijā, uzzināja daudz jauna par augu dziedinošo ietekmi uz veselību, kā arī  farmaceita ikdienu senāk un mūsdienās.