Eiropas Mobilitātes nedēļa

https://photos.app.goo.gl/SvBYRW9ny76U9Ee58
Vairāk foto šeit

Eiropas Mobilitātes nedēļas mērķis liek sabiedrībai aizdomāties par klimata pārmaiņām, transporta ietekmi uz vidi un mūsu veselību.

Kādu pārvietošanās veidu izvēlamies mēs? Ekopadome akcijā “Diena bez auto” aicināja visus doties uz skolu kājām, braukt ar velosipēdu, rūpēties par savu veselību, tika veikta uzskaite gan skolā, gan Ogres novada domē par pārvietošanās veidu.

Akcijas dienā no 144 skolēniem 49 skolēni uz skolu ieradās kājām, 17 – ar velosipēdu, 48 ar autobusu, 30 ar auto.

Ogrē rezultāts bija šāds – 17 darbinieki atnāca kājām, 4 – ar velosipēdu, 5 – ar autobusu, 36 ar auto. Mūsu secinājums no sarunām ar domes darbiniekiem, deputātiem un apmeklētājiem ir tāds, ka cilvēki domā par savu pārvietošanās veidu, par vides saudzēšanu un savas veselības uzlabošanu. Taču rudenīgie laika apstākļi liek izmantot automašīnu, visbiežāk auto izmanto visa ģimene, arī darba pienākumu veikšanā tas ir nepieciešams. Protams, siltajā gada laikā cilvēki vairāk brauc ar velosipēdu vai pārvietojas kājām. Gan skolā, gan domē iecienīts ir sabiedriskais transports.

20.09. visas klases devās pārgājienā. 4.,6.,7.,8. klase brauca ar velosipēdiem, bet 1.,2.,3.,5.,9. klases skolēni kājām devās iepazīt Ogresgalu. Pārgājiena mērķis un uzdevumi bija saistīti ar tēmām “Transports” un “Drošība”. Skolēni pētīja drošāko ceļu uz skolu, izjuta velosipēda priekšrocības, skaitīja transporta līdzekļus, apmeklējot SIA ”Kārļi”, uzzināja par transporta izmantošanu u. c. Savākto informāciju un novēroto pārgājiena laikā skolēni izmantos stundās – rēķinās, diskutēs un zīmēs, bet, galvenais, labāk sapratīs transporta nozīmi mūsu dzīvē, tā ietekmi uz ilgtspējīgu attīstību un mūsu veselību. 6.klases skolēni konstatēja, ka pārvietojoties ar velosipēdu uzlabojas komunikācija, gribas sasveicināties ar satiktajiem cilvēkiem.

Mājturības stundā zēni noskaidroja velosipēda tehnisko stāvokli.

Skolēnu uzrakstītie aicinājumi septembrī  – izaicinājums visam gadam. Centīsimies tos ievērot!

Ekopadome