Ogresgala pamatskolas 4., 5.un 6. klases skolēni Karjeras nedēļā iepazīst Valmieras pusi

https://photos.app.goo.gl/ABfh7MrAQE4RaRRZ9
Vairāk foto šeit

Valmieras pilsēta un Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadi aicina skolēnus doties izzinošās, aktīvās un neaizmirstamās rudens ekskursijās. Arī mēs Ogresgala pamatskolas 4., 5. un 6.klases skolēni Karjeras nedēļas laikā – 14.oktobrī, devāmies mācību ekskursijā uz Valmieras pusi.

Beverīnas koka skulptūru parks un labirinti lika sirsnīgi smieties un acīm mirdzēt. “Puķu labirints”, “Šausmu labirints”, “Dižputnu ligzda” visus iepriecināja. Lielformāta spēles lika palauzīt galvas, būt atraktīviem, kā arī aplūkojām vairāk nekā 370 no koka veidotas skulptūras.

Valmiermuižas Stallī skolēni iepazinās ar zirgkopja darbu, redzēja kādos apstākļos dzīvo zirgi un kādos strādā zirgkopis. Bērniem bija iespēja redzēt un uzzināt visu par zirga barošanu, liels bija bērnu pārsteigums, ka zirgiem ir pašiem savi našķi. Bija iespēja zirgus arī pašiem pabarot. Kā arī skolēniem bija iespēja iepazīties ar zirga kopšanai nepieciešamo inventāru, kas sastāv no ķemmēm, birstēm un pat nagu laku. Ekskursijas laikā skolēni uzzināja arī to, ka katram zirdziņam ir savs īpašais raksturs, kas jāņem vērā trenējoties jāšanas sportā. Bērniem tika stāstīts par jāšanas nodarbībām, trenera ikdienu un apbalvojumiem jāšanas sportā. Bērniem, kuriem bija drosme un gribēšana, varēja doties nelielā izjādē.

Valmiermuižas alus darītavā piedalījāmies nodarbībā ,,Gardu muti’’, iepazinām dažādas amatu jomas. Valmiermuižas alus darītavas stāstnieki izrādīja, kā no Valmiermuižas dzīļu ūdens, pilnmutīga iesala, dižciltīgiem apiņiem un dabīga rauga top iesala dzērieni un dabīgie ogu zelteri. Visi bija laimīgi nodegustēt četru veidu bezalkoholiskos dzērienu veidus – Cidoniju zelteri, Brūkleņu zelteri un iesala dzērienu “Zelta zirgs”.

Ekskursija bija izdevusies!

4.klases audzinātāja Z. Puķāne