Karjeras diena 7.klasē

https://photos.app.goo.gl/tAzPnAvcnBARAGPv9
Vairāk foto šeit

11. oktobra pirmajā stundā, kad prāts vēl sapņo septīto sapni, skolēniem bija iespēja tikties ar mācību centra ,,Zevs” pasniedzēju enerģētikā Oliveru Lapčinski.

Enerģiskais pasniedzējs ātri vien pamodināja visus ar dažādiem interesantiem jautājumiem un iesaistīja skolēnus diskusijās par elektrību un tai nepieciešamajiem resursiem. Jo, kā zināms, elektrība ir viena no vissvarīgākajām lietām cilvēku ikdienā.

Mēs uzzinājām ļoti daudz interesantu lietu, kā, piemēram, ko dara elektriķis un kā iedalās šīs nozares papildprofesijas. Izrādās, ka ir elektriķi, kuri kāpj elektrības stabos, un ir arī tādi , kas programmē ,,Gudrās mājas”.

Ļoti interesanti bija arī uzzināt  par elektriķu darba apģērbu un ekipējumu, iepazīties ar darba instrumentiem. To visu varējām paši izmēģināt un iejusties elektriķa lomā.

Protams, tika arī atbildēts uz vairākiem jautājumiem, tai skaitā, arī uz jautājumu, kāpēc putni var sēdēt uz elektrības vadiem un ar viņiem nekas nenotiek. Tāpat interesants bija fakts, ka pietiek tikai ar Latvijā esošo vadu kopējo garumu, lai tos aptītu ap zemeslodi vairākas reizes.

Pasniedzējs mums parādīja arī filmiņu par lielākajiem negadījumiem Latvijā, kuros pieaugušie un bērni nav ievērojuši elektrodrošības noteikumus un tāpēc guvuši ļoti nopietnas traumas.

Mācību stunda pagāja ļoti ātri. Redzot, cik ļoti skolēni bija ieinteresēti, domājam, ka ar pasniedzēju Oliveru Lapčinski noteikti tiksimies vēl kādu reizi, lai gūtu atbildes uz jautājumiem un piedalītos kādā interesantā eksperimentā.

Sagatavoja Inga Tabūne