Konkursa ’’Šodien laukos’’ fināls.

https://photos.app.goo.gl/2RdmiAengnnmUVud7
Vairāk foto šeit

Četri skolēni no 8. klases – Krista Šumkova, Keita Avena, Kristers Sunne un Aigars Rutks piedalījāmies konkursā “Šodien laukos” , kuru rīkoja “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs”. Konkursa mērķis bija mācīt par dzīvi un darbu laukos, mežos un ūdeņos, par procesiem un piedzīvojumiem dabā. Konkurss noritēja sešās kārtās no 2019. gada marta līdz 22.oktobrim.

Katrā konkursa kārtā bija jāveic uzdevums – “Sēj un stādi”, “Nomakšķerē zivi”, “Ārstniecības augi”, “Krustvārdu mīkla” par putniem, “Recepte no meža veltēm”, “Ciemos pie uzņēmēja”. Uzdevumi bija gana praktiski un tajos varēja radoši izpausties.Daļa no uzdevumiem bija paveicami ilgākā laika posmā, piemēram, iestādīt saulespuķi un dokumentēt augšanas procesu, nomakšķerēt zivi,dokumentēt ķeršanas procesu,aprakstīt pagatavošanas recepti u.c. Katru mēnesi tikām aicināti veikt arī kādu papilduzdevumu. Ar daļu no tiem mēs veiksmīgi tikām galā, bet daži sagādāja grūtības, kā piemēram, nofotografēt putnus, atpazīt un aprakstīt tos.

22.oktobrī tikām uzaicināti piedalīties konkursa noslēguma pasākumā Tērvetē. Pasākums bija jauks ,jo tajā tikāmies ar lauku uzņēmējiem un uzzinājām, kāpēc viņi  dara to, ko dara un kā viņi tika līdz tai vietai, kur viņi ir tagad. Bija iespēja nofotografēties foto sturītī ar smieklīgām cepurēm un brillēm, kā arī pacienāties svētku cienastā. Pēc tam visi dalībnieki sadalījāmies 2 grupās, izveidojot Rūķīšu un Sprīdīšu komandu.Tad piedalījāmies aizraujošās un izglītojošās āra aktivitātēs. Sekoja veiksmīgāko un izturīgāko konkursa dalībnieku apbalvošana. Ieguvēji konkursā bija visi, jo katrs guva jaunas zināšanas un vērtīgu pieredzi.

Kristers Sunne, 8.klases skolēns