Patriotiskā nedēļa skolā

https://photos.app.goo.gl/AR97SFAD6pomsjHF6
Vairāk foto šeit

11. novembrī Lāčplēša dienā, gūtās uzvaras piemiņas dienā, skolēnu pašpārvalde aicināja piedalīties skolas pagalma izgaismošanā. Aizdedzot 160 svecītes tika iededzināts mūžības simbols, latviešu etnogrāfiskā spēka zīme

LAIMES SLOTIŅA, tādējādi novēlot skolas namā saticīgu dzīvošanu, drošību, pārticību, veselību un veiksmīgu sadzīvi.

Paldies visiem klases kolektīviem, skolotājiem, kas atbalstīja skolēnu pašpārvaldes ieceri un atnesa svecītes!

Te, zem ziemeļsaules saltās,

Te, kur ozols lepni stāv,

Dieva pasaulīte baltā,

Otras tādas zemes nav.

Ar šīm dzejoļa rindām 15. novembrī skolas zālē, par godu Latvijas republikas proklamēšanas dienai, iesākās svinīgais pasākums ,,Dieva pasaulīte baltā’’. Šogad svētku organizēšana tika uzticēta 6.klasei. Dziedot Latvijas valsts himnu, klausoties svētku uzrunās un apsveikumos mūsu skolā tika atzīmēja Latvijas 101. dzimšanas diena. Pasākuma laikā apsveicām mūsu skolas direktori Skaidrīti Butāni ar Ogres novadā piešķirto titulu ‘’Gada ogrēnietis 2019’’nominācijā ,,Izglītība’’.

Izskanot svinīgajam pasākumam, 6. klase aicināja aizdegties par Latviju un atcerēties to, ka bez mums nebūs Latvijas! Sargāt to, kā viss lielāko dārgumu, ko nedrīkst pazaudēt, jo zaudējot Latviju, zudīsim paši!

Svētki ir īpaša reize. Kad mēs dodamies ciemos, vai gaidām viesus savās mājās. Šoreiz pie mums skolā viesojās valodniece Līga Reitere. Stāstniece aicināja ikvienu ieklausīties savos vārdos, savās sirdīs, ieskatīties savās acīs un padomāt par savu stāju. Valoda, stāja,acis parāda kāds cilvēks tu esi. Kas droši runā, tas droši turas uz savām kājām, kas nepiegružo savu valodu, tas nekrīt pie sīkākās vēja pūsmiņas, tam ir spēks strādāt un dancot. Svētku uzrunas laikā stāstniece saņēma lielu uzmanību un atsaucību no skolēniem.

4., 5., 6.klsei viešņa novadīja aizraujošu nodarbība – Pūra lādes stāsts. Skolēni apskatīja pūra lādes bagātības: senās rotas 11.-13.gs. (kaklariņķi, rokassprādzes, saktas, gredzeni, piekariņi, celaines) un etnogrāfiskās rotas 18.-20.gs. (saktas, sleņģenes, gredzeni, jostas, piekariņi, mauči, vainagi). Skolēni ar interesi apskatīja rotu izstādi, radoši, darbojās grupās un rotājās. Pēc tam sekoja Vargana spēles demonstrējums un radoša muzikāla saspēle, kuras rezultātā tapa muzikāls kopdarbs CEĻA DZIESMA. Noslēgumā notika aktīva līdzdalība senajās spēlēs un rotaļās.

Paldies valodniecei Līgai Reiterei, 6. klasei un visiem, kas palīdzēja svētku organizēšanā ienesot mūsu skolā svētku noskaņu! Lai mums visiem ir svarīgs viens vārds – LATVIJA!

Sagatavoja skolotāja Egita Tontegode