4.klases mācību ekskursija uz Ķeipenes piparkūku studiju

https://photos.app.goo.gl/kdganVchCvpqw9RW6
Vairāk foto šeit

11.decembrī 4.klase “Skolas somas” ietvaros, piecās automašīnās, kuru šoferīši bija mūsu skolēnu vecāki, devāmies uz Ķeipenes piparkūku studiju – uzzināt, kāpēc piparkūku mīkla ir brūna, piedalīties konkursos, kā arī pašam noglazēt savu piparkūku.

Apmeklējot Ķeipenes piparkūku studiju, viens no uzdevumiem skolēniem bija noklausīties stāstījumu par piparkūkām. Stāstījumu vajadzēja klausīties ļoti uzmanīgi, jo bija daudz dažādu jautājumu par to, ko piparkūku saimnieks bija stāstījis. Par pareizajām atbildēm bērni saņēma jaukas balviņas – piparkūkas. Skolēni piedalījās arī piparkūku degustācijā un apgleznošanā ar dabīgajām glazūrām. Darbiņu bija jāveic rūpīgi un uzmanīgi, lai gala iznākums būtu ļoti skaists.

Mēs daudz ko uzzinājām par šo fabriku. Interesanti bija, piemēram, ka zaļā krāsa uz piparkūkas ir selerija, ka Ķeipenes piparkūkas ir īpašas ar to, ka krāsvielās izmanto daudz dažādu ogu un to, ka ar piparkūku cepšanu jau nodarbojās vairākās paaudzēs.

Varējām arī paši iegādāties piparkūkas. Bija ļoti interesanti un garšīgi. Paldies Ķeipenes piparkūku fabrikai un arī piparkūku saimniekam par interesanto stāstījumu. Īpašs paldies mūsu vecākiem, kuri aizveda bērnus uz šo interesanto nodarbību!