Ziemassvētku prieks Ogresgala pamatskolā

https://photos.app.goo.gl/3bHx9uwCbWRiJVux6
Vairāk foto šeit

Kad atnāk gada visgarākās naktis, cilvēku māju logos iedegas ugunis. Spožas jo spožas. Tas ir ceļš uz Gaismu, ceļš uz Ziemassvētkiem. Klusi klusītiņām, uz pašiem pirkstu galiņiem, lai negurkst sniegs zem kājām un cilvēki nesatrūkstas, rūķi pielavās pie loga. Cilvēki rūķus neredz, bet rūķi gan var daudz brīnumu ieraudzīt un paši savām acīm pārliecināties, ka arī cilvēki, tikpat nepacietīgi kā rūķi, gaida svētkus. Katrā ģimenē svētkus sagaida citādi.

Arī 19.decembrī Ogresgala tautas namā svētkus sagaidīja  skolēni, skolotāji, vecāki, draugi un citi interesenti. Notika Ziemassvētku uzvedums  „Lai nāk Ziemassvētku prieks!”.  Uzvedumā piedalījās Ogresgala pamatskolas 1.-9.klases skolēni. 

Skolā ir tradīcija, ka skolas pasākumus vada paši skolēni. Ziemassvētku pasākumu organizēja un vadīja 4. un 2.klases skolēni ar skolotājām Zandu Puķāni un Sanitu Rideri.

Lai notiktu uzvedums, katra klase gatavoja savu priekšnesumu kopīgai tēmai “Lai nāk Ziemassvētku prieks!”

2. un 4. klase bija rūķi, kuri visa scenārija laikā ielūkojās māju logos. Redzējām, kā gatavojās sagaidīt Ziemassvētkus:

  • Pie kādas mājās jautri cēla sniegavīrus (1.klase)
  • Mežā rotāja skaistu eglīti. (3.klase)
  • Čakli strādāja Ziemassvētku rūķi, gatavojot dāvanas. (8.klase)
  • Citur jaukā kompānijā greznoja māju un cepa piparkūkas.(7.klase)
  • Kādā mājā bija arī Ziemassvētku vecītis, kurš dalīja dāvanas.(6.klase)
  • Svētvakars notika baznīcā (5.klase), bet vakarpusē pārsteidza ķekatnieku jautrie danči.(9.klase)

Tas bija Ziemassvētku prieks!

Lai pie katra no jums atnāk Ziemassvētku prieks!

Vēlamies teikt paldies visiem skolēniem, kuri piedalījās šajā pasākumā, skolotājiem, kuri atbalstīja, iesaistīja, iedrošināja, uzmundrināja skolēnus. Milzīgs paldies teksta autorei Rutai Skrebelei – mūsu latviešu valodas skolotājai.  Īpašs paldies Ogresgala Tautas nama vadītājai Elīnai Aupei par skaisti noformēto zāli, atbalstu  un tehnikas nodrošinājumu. Viņas komandai – Skaidrītei Saršūnei un Aleksandram Bērziņam. Paldies Inesei Dudelei, kas rūpējas par to, lai mūsu pasākumos skan dziesma! Paldies arī mūsu vecākiem par ieguldīto darbu, atbalstu un rūpēm!

Zanda Puķāne, 4.klases audzinātāja, 2019