RĪCĪBAS NEDĒĻA!

https://drive.google.com/folderview?id=0B7EVJ1K9lBckbjV6NEcxOUNfYTA&usp=sharing
Vairāk foto šeit

Rīcības nedēļa ir starptautisks notikums, kurā iesaistās Eko skolas no visas pasaules. Šīs nedēļas ietvaros skolēni mēģina mainīt savus un citu ieradumus.

Mēs – Ogresgala pamatskola – esam Eko skola jau 8.gadu, katru gadu pieņemam jaunus izaicinājumus, lai pilnveidotu sevi un citus, lai attīstītu savu skolu, uzlabotu tās apkārtni.

Šogad pieņēmām izaicinājumu, pilnveidot sevi. Katru rītu vingrojām, lai justos labāk un mainītu skolas ierasto ikdienu. Manuprāt, šīs bija patīkamas izmaiņas, jo bija iespēja darīt no rīta nepaspēto, bet vajadzīgo. Katru rītu vingrojot, sapratām, cik ļoti tas palīdz garastāvokļa un veselības uzlabošanai. Katrai klase izvēlējās vingrojumus, mūziku un vietu, kur vingrot. 2.klases skolēni devās pie sava klasesbiedra, kur pavadīja laiku lietderīgi – sportojot un veicot dažādas aktivitātes.

Rīcības nedēļas laikā pie mums viesojās grupas „Rīgas modes’’dalībnieki, mūsu skolas absolventi, kuri stāstīja savu veiksmes stāstu un vingroja kopā ar mums.Klasēs kopā ar skolēniem vingroja viņu vecāki.

Manuprāt, šis bija lielisks piedzīvojums nedēļas garumā, no tā var mācīties un uzlabot savu ikdienu.

Paula Saulīte 9. klase

Ogresgala pamatskolas 2. klases aktivitātes Rīcības nedēļā

Šogad Ogresgala pamatskolas Eko skolas Rīcības nedēļas izaicinājums bija – „Esi aktīvs – neslinko!”Mēs ar skolotāju Ainu Krinbergu un trim vecākiem devāmies pārgājienā uz mūsu klasesbiedra Arta vecāku Ingas un Alberta Nagļu mājām „Lauviņas”. Arta vecāki mūs uzņem, jau otro gadu.

Ierodoties galamērķī iepazināmies ar apkārtni. Skolotāja mums pastāstīja pārgājiena mērķi: „Esam atnākuši, lai pasportotu un arī nedaudz atpūstos!” Kopā ar vecākiem plašajā „Lauviņu” pagalmā veicām dažādas sporta aktivitātes. Mums bija divas stafetes ar dārzeņiem:

  • „Dārzeņu pārvietošana uz maisa”
  • „Dārzeņu mešana mērķī”

Lecām ar lecamauklu – bija jāsadalās pa trīs un visiem reizē jālec, kurš trijnieks pārleks precīzāk. Tad nedaudz atpūšoties no sportošanas, spēlējām spēli – „Rādi citiem, ko māki!”

Pēc interesantajām sporta aktivitātēm pie dabas Arta mamma mums visiem bija uzvārījusi siltu šķelto zirnīšu biezputru un uzcepusi ābolu plātsmaizi. Visi bērni sēžot pie galda gandrīz vienbalsīgi teica: „Mmm, tik garšīgi, kā restorānā!” Dzērām arī siltu upeņu dzērienu.

Pēc garšīgajām pusdienām sapratām, ka laiks ir paskrējis tik ātri un jādodas atpakaļ uz skolu. Pirms došanās prom skolotāja sapulcināja mūs visus bariņā un mēs visi teicām lielu paldies Arta vecākiem. Arta mamma, katram mums, kā balvu par aktīvu piedalīšanos visās sporta aktivitātēs pasniedza konfektīti uz kociņa un teica: „Esiet vienmēr aktīvi – neslinkojiet! Bet…, lai Jūs varētu pamanīt ne tikai aktīvi darbojoties, bet arī uz ielas tumšajā laikā, dāvinu Jums katram atstarojošu rokassprādzi!”

Tā mēs priecīgi un apmierināti par jauki pavadīto dienu devāmies atpakaļ uz skolu. Ceram, ka nākošajā gadā Rīcības nedēļā atkal varēsim doties pie Arta, jo šajā apkārtnē vēl ir tik daudz ko skatīt un pētīt. Mēs šos pārgājienus uz „Lauviņām” varētu ieviest kā tradīciju Rīcības dienās!

Alise ar mammu