Novērtēta 3.klases dalība konkursā “Dzīvo zaļi”

https://photos.app.goo.gl/gfBBEUNHsna5uAqW9
Vairāk foto šeit

3.klases skolēni piedalījās SI Rīgas kluba rīkotajā konkursā “Dzīvo zaļi”, kur viņu radošais darbs un nākotnes redzējums par videi draudzīgu un atbildīgu dzīves veidu tika augsti novērtēts.

SI Rīgas klubs uzaicināja konkursa labāko darbu autorus doties kopīgā piedzīvojumā – ekspedīcijā mežā.

3.klases skolēni – Alise Rutka un Aleksandrs Savčenko devās meža ekspedīcijā 1.februārī Skaistkalnes apkārtnē. Par spīti laika apstākļiem meža ekspedīcija bija ļoti interesanta un daudzpusīga. Skolēni ieguva daudz jaunas informācijas par kokiem un to gadu noteikšanu, nenocērtot koku. Kopā pavadīja laiku svaigā gaisā, piknikā cienājāmies ar karstu zupu un desiņām pie mežsaimnieka sarūpēta ugunskura. Mežsaimnieks stāstīja par katru apskatīto objektu par mežu vecumiem, par meža apsaimniekošanu. Viens no objektiem bija smilšu karjers, kas ir ļoti bīstams, kamēr nav pabeigts, jo ir stāvas malas, kas var iebrukt. Kad derīgo izrakteņu rakšana ir pabeigta, tad tajā vietā izveido ūdens tilpnes vai arī to apmežo.

Skaistkalne ir viena no retajām vietām, kur var iegūt ģipsi. Ģipsis atrodas 15 metru dziļumā. Ģipša iegūšana ir dārgs process, līdz ar to vēl nav atklāts lētāks ģipša iegūšanas veids. Ja ģipsim tiek liels daudzums ūdens, tad ģipsis sāk reaģēt un pazūd zemes dzīlēs. Kad zemes garoza vairs nevar noturēt, izveidojas dziļa bedre, ko dēvē par karsta kriteni, kas ir aizsargājama dabas teritorija.

Paldies par jauku pasākumu!

Ilze Rutka, Ilmārs Rutks, Alise Rutka, 2020