Ogresgala pamatskolas Skatuves runas konkurss

https://photos.app.goo.gl/G1RBGo7b6ae5Y9Ja6
Vairāk foto šeit

Trešdien, 5. februārī, Ogresgala pamatskolā norisinājās skolas Skatuves runas konkurss.

Skolēni uzstājās un demonstrēja savas prasmes izteiksmīgā skatuves runā. Konkursa mērķis – dāvāt prieku un patīkamas emocijas. Kā ik gadu, skolēni sagatavoja priekšnesumu – dzejas vai prozas fragmentu.

Šogad iecienīta bija Imanta Ziedoņa, Māras Cielēnas, Friča Bārdas, Jāņa Petera, Raiņa, Aspazijas, Jāzepa Osmaņa, Maijas Laukmanes, Viļa Plūdoņa un Laimoņa Vāczemnieka daiļrade.

Skolas konkursā skolēnu sniegumu vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija skolotājas: Inese Frīdenberga, Sanita Ridere, Anita Gutāne un Ruta Skrebele. Tika vērtēta domas atklāsme, priekšstatu gleznas, dikcija, repertuāra atbilstība un kontakts ar klausītāju. Žūrija kārtējo reizi pārliecinājās par senu patiesību: „Ja runā no sirds, tad pamostas arī klausītāji.” Aizkustināja mazo pirmklasnieku sniegums, viņu dabiskums, drosme un atvērtība. Īpašu prieku sagādāja 2. klases skolnieka Toma Jāņa Eversa sniegums, kā arī 9. klases skolnieka Artūra Mežaraupa runātā Imanta Ziedoņa epifānija „Es jums saku…”

Paldies visiem, kas bija gatavi atvērt grāmatu, satikt tekstu un dalīties ar to tālāk!

Izsakām pateicību par piedalīšanos konkursā arī šādiem skolēniem:  Gvido Gēgerniekam, Alisei Numcevai, Alisei Rutkai, Klāvam Ceimeram – Beļakovam,  Huho Heinrihsonam, Simonai Silavai, Mikum Saulītim, Anetei Bērziņai, Adrianam Ceimeram – Beļakovam, Madarai Māliņai, Laurai Ceirulei, Emīlam Lukjanskim un Rēzijai Norbertei.

Mūsu skolu Ogres novada un starpnovada novadu skatuves runas konkursā piedalīsies: Toms Jānis  Everss (2. klase) un Artūrs Mežaraups (9.klase)

Ogresgala pamatskolas skatuves runas konkursa uzvarētāji pa klašu grupām:

Ogresgala pamatskolas skatuves runas konkursa uzvarētāji pa klašu grupām:

1. klase

  1. vieta Kristaps Savčenko un Anna Ezeriņa
  2. vieta         Anna Šarlote Zemīte
  3. vieta         Krista Bluķe

2. – 3. klase

  1. Toms Jānis Everss
  2. Aleksandrs Savčenko
  3. Rūdis Lūkass Kudrjavcevs

4.– 6. klase

  1. Ričards Stepiņš
  2. Martins Kudrjavcevs
  3. Lauris Rutks

7. – 9.klase

  1. Artūrs Mežaraups
  2. Maksims Timohins
  3. Kristiāns Caune

Sagatavoja latviešu valodas skolotāja Ruta Skrebele, 2020