Latvijas Ekoskolu Ziemas forums 2020.

https://photos.app.goo.gl/gqSy1LzkcAjToPJE9
Vairāk foto šeit

No 28. februāra līdz 1. martam Salaspils 1. vidusskolā notika Latvijas Ekoskolu Ziemas forums 2020.

No mūsu skolas forumā piedalījās 8. klases skolnieces Keita Avena un Linda Gaigalniece, skolotājas Velta Ševele un Anita Gutāne.

Vides izglītības fonda Ekoskolu programmas koordinators Latvijā  Daniels Trukšāns teica :. „Foruma mērķis palīdzēt dalībniekiem saprast, kā mūsdienu vides aizsardzības izaicinājumi saistīti ar mūsu ikdienas izvēlēm un pats svarīgākais, ko mēs katrs varam darīt, pēc foruma atgriežoties savās mājās”.

Trīs dienu programmā bija interesantas izglītojošas un interaktīvas vides nodarbības. Skolēni un skolotāji dalījās pieredzē ar citu skolu pārstāvjiem. Pieredzes materiālu stūrītī  – izstādē atradām idejas, kuras varēsim realizēt mūsu skolā.

Mums patika saliedējošās aktivitātes un priekšnesumi. Skolotājiem bija izzinoša ekskursija Botāniskajā dārzā, kā arī bija iespēja redzēt saules kolektoru lauku un uzzināt par apkures un siltuma apgādi Salaspilī.

Forumā mūs īpaši interesēja – klimata pārmaiņu tēma un aprites ekonomikas principi, jo šogad mēs piedalāmies Aprites ekonomikas projektā. Izglītojošas nodarbības paplašināja foruma dalībnieku izpratni par dažādiem vides jautājumiem un izaicinājumiem, ļāva saskatīt kā savas, tā arī sabiedrības iespējas nelielām, bet būtiskām rīcībām, mazinot ietekmi uz apkārtējo vidi.

Nodarbības vadīja pārstāvji no Latvijas Universitātes, Latvijas Dabas fonda, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, no dažādām aģentūrām un biedrībām,  uzzinājām daudz faktu un viedokļu.

Foruma laikā ēdienkartē tika samazināts dzīvnieku izcelsmes produktu daudzums, kas ļāva izjust citas garšas un ēdienus.

Trīs dienas Ekoskolu Ziemas forumā mums pagāja domu biedru kompānijā, kur viens otru saprot un spēj iedvesmot, prot iedrošināt realizēt lielus mērķus.

Ekopadome

ek1ek2