Āra izglītības diena

https://photos.app.goo.gl/2XbFyQdcMYQsXNV98
Vairāk foto šeit

Āra izglītības dienā Ogresgala pamatskolas 6. klases skolēni darbojās dabā. Tā tapa skaistie darbi, sameklētie akmeņi tika apgleznoti, no tiem  uz mums raugās mīļākie dzīvnieki, no dabas materiāliem tapa glezna un vecpilsēta, kopā ar mammu ārā  tika spēlētas galda spēles.

Bioloģijas nodarbībā 8.klases skolēni veica uzdevumus atbilstoši izvēlētajai profesijai, dārznieks pētīja dārzu, mežkopis mežu, veterinārārsts dzīvniekus un gids varēja izvēlēties  jebkādu ekosistēmu, kurā vada ekskursiju par bioloģisko daudzveidību. Skolēniem vajadzēja stāstīt par augiem un dzīvniekiem, kā tie pielāgojas ekosistēmai.

Āra izglītības dienā ,,Rotaļīga daba” 8.klases skolēniem vizuālajā mākslā  bija uzdevums, iziet ārā un atrast dabā -vienu vientuļu koku, augu, ūdeni (upe, ezers, peļķe, grāvis, dīķis utt.) un nofotografēt. Otrs uzdevums bija apstrādāt šīs bildes, piešķirot jaunas krāsas un efektus. Zinot, cik daba ir mainīga, mēs arī gribējām  paspēlēties ar šīm fotogrāfijām, piešķirot tām pavisam citu noskaņu. Foto autori- Paula, Kristers, Santa, Maksims, Artūrs un Rūta.

4.klase pētīja pavasara pazīmes dabā: krāsainība, smaržu un skaņu daudzveidība. Nodarbības moto ,, Ieraugi, sajūti, sadzirdi un izbaudi pavasari!”  Cik labi ir apstāties, ieklausīties dabā un sajust kā tā mostas. 4. klases skolēni priecājās par pavasara noskaņu un aicina visus iet dabā un būt aktīviem, radošiem!

Sagatavoja Anita Gutāne un Inga Tabūne