Mācību ekskursija Ķeguma HES

https://photos.app.goo.gl/sZiakrJEjPVbFXt97
Vairāk foto šeit

Šajā mācību gadā mūsu skolas vides izglītības tēma ir enerģija. Lai labāk saprastu kā tiek ražota elektroenerģi, 1. un 4. klases skolēni brauca ekskursijā un Ķeguma HES.  Gides pavadībā, skolēni iepazinās ar  Enerģētikas muzeja eksponātiem. Daudzas senās elektroierīces bērnos izraisīja smieklus un izbrīnu, jo mūsdienās to dizains un iespējas ir stipri atšķirīgas. Piemēram veļas mašīna “Rīga” ar ūdens nospiešanas rullīti.

Piedalījāmies nodarbībā par elektrības ražošanas vēsturi un mūsdienu iespējām. Skolēni ar interesi piedalījās sarunās un uzdeva interesantus jautājums.

Ekskursijas turpinājumā viesojāmies “Lūšu dravā”.

Sajā mājās mūs sagaidīja jauka saimniece. Katram bija iespēja izgatavot sev vaska svecīti un uzzināt daudz interesanta par uguns enerģiju. Bērni ļoti priecājās par sava darbiņa rezultātu.

Pēc sveču liešanas, mūs gaidīja pārsteidzoša spēle, kurā visi piedalījāmies pirmo reizi. Spēlējām “Diska golfu” . Tas bija fantastiski. Spēles celiņi izveidoti mežā. Iepazināmies ar noteikumiem un devāmies jautrā piedzīvojumā. Bērni bija sajūsmā. Sports un atpūta vienā reizē.

Pārdomāts ekskursijas maršruts ir ļoti laba mācību stunda dabā.

Skolotāja A. Krinberga