Sācies Ekoskolas jaunais mācību gadu!

https://photos.app.goo.gl/vmb4cdH7iqSP8tnt9
Vairāk foto šeit

Septembris – visaktīvākais un izzinošākais mēnesis – kā citās skolās, tā arī mūsu. Šī gada izvēlētā tēma ir enerģija – viena no vissvarīgākajām un ikdienā visvairāk sastopamajām lietām cilvēka dzīvē. Šīs tēmas ietvaros skolēniem klasēs ir savi izvirzītie uzdevumi.

Šogad arī turpinām jau iesākto akciju ‘’Diena bez auto’’. 22. septembrī uz Ogres novada pašvaldību devās ekopadomes dalībnieki aptaujāt Domes darbiniekus – kā viņi šodien nokļuva uz savu darba vietu?

Mēs noskaidrojām, ka lielākā daļa darbinieku darbā ierodas ar auto, jo tas ir nepieciešams, lai veiktu darba pienākumus un vienlaicīgi ģimenes locekļi varētu nokļūt darbā un bērni uz skolu. Akcijas dienā uz darbu ar velosipēdu bija ieradies viens darbinieks, bet citreiz vairāki darbinieki nāk uz darbu gan kājām, gan brauc ar velosipēdu. Sarunā ar Domes priekšsēdētāju E. Helmani uzzinājām, kā tiek plānoti darbi veloceliņa izbūvei no Ogres uz Ogresgalu. Projektu vadītāja Aija Romanovska pastāstīja par velo tūrisma attīstību Ogre novadā, par velo maršrutiem un citiem plāniem.

,, Man visvairāk patika intervēt Ogres Domes darbiniekus. Es ieguvu jaunu informāciju par pašvaldības plāniem. Visspilgtāk atmiņā palika saruna ar Egīlu Helmani. Manuprāt, es diezgan aktīvi piedalījos sarunās. Ogres Domes darbinieki varētu vairāk pārvietoties ar dabai draudzīgiem transportlīdzekļiem.’’

 Ričards Stepiņš, 5.klase