Koncerts „Ziemassvētki apkārt pasaulei”

https://photos.app.goo.gl/mfidgFYFtyKw8cGK7
Vairāk foto šeit

15.decembrī Ogresgala pamatskolā notika programmas „Latvijas skolas somas” ietvaros neparasts tiešsaistes koncerts sākumskolas bērniem „Ziemassvētki apkārt pasaulei”. Kā jau viss šajā neierastajā laikā, arī koncertus mācāmies baudīt attālināti.

Ar dažādu tautu Ziemassvētku tradīcijām, ēdieniem un dziesmām skolēnus iepazīstināja pasākuma vadītājs, dziedātājs Mikus Abaroniņš. Muzikālo pavadījumu kuplināja Arta Abaroniņa (čells, kontrabass) un Dāvis Bindemanis (klavieres).

Muzikālais ceļojums sākās ar skaistu latviešu ziemas saulgriežu melodiju “Sidrabiņa lietiņš lija”. Tālāk ceļojums aizveda uz citām valstīm: Vāciju, Angliju, Krieviju, Austriju, Japānu, Čehiju, Ukrainu.

Skolēni papildināja savas muzikālās zināšanas par pasaules klasiskajām un populārākajām melodijām Ziemassvētku laikā, iepazinās ar daudzveidīgām, gan tradicionālajām, gan atšķirīgām Ziemassvētku tradīcijām visa pasaulē, pārrunāja jautājumus, kuri saistīti ar mūzikas instrumentiem. Skolēni atzīmēja, ka daudzas melodijas viņiem ir pazīstamas, kā arī patika dziedāt kopā ar solistu dziesmu “Zvaniņš skan”. Uzzināja, Kā sauc ļauno tēlu Austrijas ziemassvētku tradīcijās (Krampus). Vai jūs zināt, kura ir pati populārākā Ziemassvētku dziesma? Nē? Tā ir „Last Christmas” (Pēdējie Ziemassvētki)!  Koncertā skanēja arī populāras melodijas no filmas par Hariju Poteru un baleta „Riekstkodis”. Visiem ļoti patika.

Pirmklasniekiem pēc koncerta noklausīšanās radās daudzi jautājumi, vēlējās uzzināt kāds izskatās Krampus, kas ir Riekstkodis. Tāpēc pēc koncerta, izmantojot interneta priekšrocības, apskatījām, kā izskatās Ziemassvētku vecīša ļaunais dvīnis Krampus – viņa dēmoniska izskata pavadonis, kura uzdevums ir sodīt visus tos bērnus, kuri gada laikā ir slikti uzvedušies un nogrēkojušies. Neviens nevēlējās nokļūt Krampusa sarakstā. Kā arī noskatījāmies multfilmu “Riekstkodis”. Bērni bija sajūsmā un aizkustināja šis stāsts. Kā arī

Paldies par iespēju iniciatīvas projektam “Latvijas skolas soma” un koncerta dalībniekiem par pozitīvām emocijām!

Skolotāja: Z.Puķāne