Zemes diena 1.klasē

https://photos.app.goo.gl/vAAgfwW1SudqtpXt5
Vairāk foto šeit

Katru gadu cilvēki aizvien vairāk un vairāk izmanto zemeslodes resursus, pat neapzinoties, ka tie tik ātri neatjaunojas, vai vispār vairs nav atjaunojami, jo ir izdarīts pārāk liels posts.

Šajā dienā aicina ikvienu atcerēties un novērtēt zemi, un visu ko tā mums sniedz! 2021.gada Zemes dienas tēma ir “Atjauno mūsu zemeslodi!”.

Zemes dienas aktivitātes atbalstīja un iesaistījās arī Ogresgala  pamatskolas 1.klases skolēni. Aicināju doties dabā, veikt kādu darbu – zemes labā!

Ir tik pierasts par pirmajiem pavasara vēstnešiem uzskatīt sniegpulkstenīšus. Tie ir kā modinātāja zvans – pavasaris strauji tuvojas un drīz viss ziedēs un plauks. Taču pavasaris ir tik pilns ar krāšņumu – savus ziedpumpurus pretī saulei steidz dzīt vēl daudz pavasara puķes, piemēram krokusi un zeltstarītes. Tāpēc, mēs 1.klase, nolēmām, ka Zemes dienas aktivitāšu ietvaros iestādīs šos pirmos pavasara vēstnešus – sniegpulkstenīšus, krokusus un zeltstarītes, lai mēs nākamajā pavasarī varētu priecāties par pirmajiem pavasara vēstnešiem.

Pēc tam katrs skolēns centās izdarīt labo darbu Zemei savā mājas apkārtnē. Sakopa savu piemājas teritoriju, savāca atkritumus, iestādīja koku u.c. darbiņus.

1.klases audzinātāja Z.Puķāne