Bioloģiskās daudzveidības diena – ,,Mēs esam daļa no risinājuma’’

https://photos.app.goo.gl/VgWPLfBzYgCCdY6fA
Vairāk foto šeit

Bioloģiskās daudzveidības diena norisinājās 22. maijā, kad visā pasaulē sabiedrība tika aicināta runāt par piesārņojuma mazināšanu, ēdienu resursu izniekošanu, klimata pārmaiņām, kā arī daudz citām vides tēmām, kuras gadu no gada ir aktuālas.  Bioloģiskās daudzveidības dienas sauklis bija ,,Mēs esam daļa no risinājuma’’. Tā ietvaros sabiedrība tiek aicināta uz konkrētu rīcību un kādu labo darbu planētas labā.

Kamēr  citi stāda, kopj un iekārto, tikmēr 8. klase pētīja un runāja par kūlas dedzināšanas ietekmi uz bioloģisko daudzveidību, kukaiņiem un dzīvniekiem.  Nodarbības sākumā, pārrunājām, ko vispār zinām par pļavu, par tās augiem, kukaiņiem un dzīvniekiem. Runājām par pļavas kopšanu un dzīvās radības aizsargāšanu. Kādi ir ganību veidošanas priekšnosacījumi.

Bija sagatavotas tēzes  un apgalvojumi par pļavu pirms un pēc kūlas dedzināšanas. Skolēnu uzdevumi bija šīs tēzes sašķirot divās kaudzītēs, kas raksturo ,,Priecīgo pļavu” un kas raksturo ,,Bēdīgo pļavu”. Tāpat skolēni dalījās pārdomās, kāda varētu būt viņu rīcība, ja kāds no tuviniekiem vai kaimiņiem izvēlētos atbrīvoties no pērnās zāles.

Iepazīstoties ar šiem apgalvojumiem, kuri tika ņemti no videsvestis.lv un citiem interneta resursiem, secinājām, ka vienreiz atbrīvoties no pērnās zāles nebūtu tik kaitīgi, kā, ja to dara regulāri. Zemes augsne vairs nav tik auglīga, pļavas augi vairs neaug, šo pļavas daļu uz visiem laikiem pamet arī labvēlīgie kukaiņi un pļavas zvēri. Zemes vērtība ir kritusies finansiāli un arī sava ierastā skaistuma ziņā.

Kopiet  un rūpējieties par savām pļavām, ne tikai regulāri sagatavojot to ziemas miegam, bet arī vasaras periodā, saudzējot aizsargājamos augus un  ierīkojot ganības.

Informāciju sagatavoja 8.klase