Mana diena bez auto – 2.klase

https://photos.app.goo.gl/NSjkWKU2T5XyKtHv9
Vairāk foto šeit

„Zaļā josta” aicina Latvijas iedzīvotājus un īpaši uzņēmumu kolektīvus atbalstīt starptautisko Dienu bez auto un vismaz uz vienu dienu, 22. septembri, atteikties no braukšanas ar automobili, tā vietā izvēloties videi draudzīgāku transporta līdzekli.

Diena bez auto norisinās Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros un tajā iesaistījušās simtiem Eiropas pilsētu un uzņēmumu. Akcijas ietvaros tiek rīkoti dažādi informatīvi pasākumi, gājieni, velobraukšanai veltītas aktivitātes un videi draudzīgu pārvietošanās līdzekļu aktualizēšana. Mobilitātes nedēļas mērķi – daudz kustēties.

Arī Ogresgala pamatskolas 2.klase atbalstīja šo akciju un iesaistījās tajā ar tēmu “Mana diena bez auto”. Katrs varēja atteikties no braukšanas ar automobili, tā vietā izvēloties videi draudzīgāku transporta līdzekli – doties ar kājām, braukt ar velosipēdu vai sabiedrisko transportu. Kā arī šo dienu pavadot uzturoties ārā, izvēloties dažādas fiziskas aktivitātes.

2.klašu skolēni veidoja zīmējumus ar devīzi “Diena bez auto!”. Otrklasnieki savos zīmējumos iztēlojās, kāda būtu diena, ja viņi uz skolu, mājām un citur dotos ar kājām vai velosipēdu, kā arī kāds būtu viņam vistuvākais transporta līdzeklis, lai pavadītu šo dienu. Bērnu darbi tika izkārtoti izstādē.

2.klases audzinātāja Z.Puķāne