Miķeļdienas pasākums “Rudens nāca sētiņā”

https://photos.app.goo.gl/N92y8qbUPTGCAJhr5
Vairāk foto šeit

29. septembrī skola pulcējās, lai draudzīgā gaisotnē nosvinētu rudens saulgriežu svētkus jeb Miķeļdienu, ko organizēja skolas skolēnu pašpārvalde.

Jau 28. septembra pēcpusdienā skolas pagalmā varēja priecāties par 9 Miķeļiem. Viens par otru interesantāki, krāšņāki un omulīgāki, tie ienesa skolā Miķeļdienas noskaņu. Katras klases kolektīvs izgatavoja savu Miķeļi, pēc savas iztēles, pēc pieejamiem materiāliem un radošās iedvesmas. Paldies par atsaucību!

Pats Miķeļdienas rīts iesākās ar aizrautīgu un azartisku andeli Miķeļdienas tirgus placī , izsolot līdzpaņemtos pašu darinātos darbiņus, gatavotos un audzētos gardumus. Kā katru gadu, tirgū piedāvājums bija bagātīgs, krāsains un ikviens varēja atrast un iegādāties sev ko noderīgu – rokdarbu izstrādājumus, svaigas rudens ražas veltes, zāļu tējas, cepumus, kūkas, medu, maizi, siltus hodogus un dažādus veselīgus dzērienus. Miķeļdienas tirgū darbojās arī kafejnīca. Kafejnīcā saimniekoja 9.klase.

Dienas gaitā ikviens varēja atrast sev interesējošu nodarbi –rotaļas un spēlēs, mākslinieciskās aktivitātes. Radošajās darbnīcās iepazina dažādus veidus, kā radoši izmantot ikdienišķus un ikvienam pieejamus dabas materiālus. Skolēni veidoja krāsainus lapu pušķus, apdrukāja auduma maisiņus ar zīmogiem, kas izgatavoti no dārzeņiem, un izgatavoja rudenīgus dekorus izmantojot tekstila atgriezumus.

Tā, sadarbojoties, tirgojoties un aktīvi iesaistoties visā notiekošajā, laiks paskrēja gluži nemanot, apstiprinot, ka līdzīgas latviešu tradicionālo svētku pēcpusdienas (un ne tikai) noteikti būtu rīkojamas arī turpmāk. Paldies visiem par atsaucību un piedalīšanos svētku tapšanā. Svētki ir tur, kur esam mēs! Svētki ir tādi, kādi esam mēs!

Skolas skolēnu pašpārvalde.