Karjeras mēnesis Ogresgala pamatskolas 7. klasē

https://photos.app.goo.gl/NXtQvkmvcyvoysMJ8
Vairāk foto šeit

Ogresgala pamatskolā oktobris ir karjeras mēnesis. Šajā laikā tiek vairāk piedomāts par skolēnu karjeras iespējām nākotnē.  7. klasei bija iespēja iepazīties ar bārmeņa, masiera, fizioterapeita, karavīra un policista profesijām.

Bārmeņa profesijā ir ļoti labi jāpārzina cilvēka psiholoģija. Ārzemēs “kabatas naudā” bārmenis var nopelnīt vairāk, nekā Latvijā.  Skolēniem patika, ka bārmenis ir kā šova meistars, kurš var taisīt trikus, kad gatavo kokteiļus. Tas ir interesantas, bet savā veidā bīstams darbs.

Skolēni uzzināja, ka pasaulē ir ļoti daudz masāžu veidi. Masāža ir viens no vecākajiem ārstniecības veidiem.  Lai kļūtu par masieri, ir jāmācās medicīna. Nepieciešams pārzināt cilvēka uzbūvi.

7. klases kolektīvam bija lieliska iespēja vingrot fizioterapeita pavadībā. Fizioterapeite norādīja, cik ļoti svarīgi ir ikdienā aktīvi pavadīt laiku, lai vēlāk nav jāgriežas pie masiera vai fizioterapeita. Ja kādam ir nozīmēti vingrinājumi, tad tie ir jāpilda, lai arī šķiet, ka vingrinājumi nav interesanti un iedarbīgi.

Skolēniem ļoti patika arī militārā profesija. Ar šo profesiju iepazinās arī mūsu skolas 4. klase un 5. klase. Jaunieši varēja uzzināt par nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas darbu. Aptaustīja neitralizētos lādiņus, uzmērīja ekipējumu un izmēģināja metāla detektoru.  Metāla detektoru 7. klases  skolēni izmantoja lietderīgi. Pirms kāda laika kāds klases skolnieks bija pazaudējis skapīša atslēgas, kuras neviens vairs rudens lapās nevarēja atrast. Tāpēc, radās ideja, detektors ir tieši laikā! Skolēni devās meklēt pazudušās atslēgas. Tikmēr skolas sētniece uzdeva klases audzinātājai jautājumu: “Vai no Jūsu klases neviens nav pazaudējis atslēgas?”. Notiek arī tādi  kuriozi! Bet metāla detektora lietošana arī nesa augļus! Skolēni atrada vairākas monētas vietā, kur meklēja atslēgas.

Tikšanās notika arī ar policistu. Šajā tikšanās reizē jaunieši varēja uzdot interesējošos jautājumus un saņēma atbildes. Varēja iesēsties policijas mašīnā, ieslēgt sirēnas un operatīvā transporta bākugunis. Apskatīja roku dzelžus, steku un piparu baloniņus.

Liels paldies vecākiem, kuri iesaistījās Karjeras mēneša īstenošanā!

Īpašs paldies Ralfa, Markusa un Mika Bilderu tētim, Aleksandra un Kristapa Savčenko tētim un Gabriela Kriškāna mammai.