Skolēnu radošo darbu krājums “Mans grāmatplaukta stāsts”

#
Vairāk foto šeit

Radošo darbu krājumu “Mans grāmatplaukta stāsts” izdevusi Latviešu valodas aģentūra. Pavisam tika iesūtīti 1090 darbi no Latvijas un latviešu skolām ārzemēs. Krājumā apkopoti 417 labākie skolēnu darbu fragmenti un zīmējumi. Ļoti liels prieks par Ogresgala pamatskolas 8. klases skolnieku Valdi Celmiņu. Viņa radošais darbs tika augstu novērtēts un tāpēc publicēts ikgadējā krājumā.

Redaktors un rakstnieks Valdis Rūmnieks grāmatas priekšvārdā raksta, ka “elektroniskā pasaule ir aizraujoša, tomēr tā jālieto ar mēru, jo nekas nevar aizstāt burvīgu grāmatu, kura ir neatkarīga no elektrības, kurai ir lapu čaukstoņa un netveramais KAUT KAS”.

Bažas par to, vai skolēni mūsdienās lasa grāmatas un vai kāds rakstīs par savu grāmatplauktu, jo tēma jau nebija “Mana dzīve telefonā”, izrādījušās veltas. Atsaucība bijusi milzīga.

Skolēni lasa. Domājam, ka nepienāks tāds laiks, kad grāmatplauktu būs aizauduši zirnekļu tīkli, bet paši skolēni iegrimuši planšetēs, datorā vai telefonā…

Fragments no Valda Celmiņa radošā darba:

“Mēs devāmies pasaku pasaulē, kur bija tik interesanti. Pa ceļam satikām Tīģeri, Trusi, Pūci, Kengu un Rū. Uz Septiņjūdžu mežu devāmies visi kopā, kur pavadījām ilgu laiku un ieturējām garšīgas pusdienas.

Pēc pusdienām devāmies uz Leļļu teātri, kur rādīja izrādi “Sniegbaltīte un septiņi rūķīši”.

Noskatījāmies izrādi un devāmies uz karuseļiem. Izbraucām ar ķēžu šūpolēm vairākas reizes. Tīģerim, kā jau Tīģerim, bija bail no augstuma. Tāpēc Tīģeri ar grūtībām piedabūjām izbraukt ar karuseli.

Kad karuseļi bija apnikuši, devāmies ciemos pie trīs sivēntiņiem. Pa nakti palikām ķieģeļu mājā. Mēs daudz smējāmies, visvisādos veidos izklaidējāmies, metām kūleņus, rotaļājāmies un runājāmies par dzīvi. Kad vakarā iegājām sivēntiņu mājā, bijām tik noguruši, ka uzreiz devāmies gulēt. Aplūkoju sivēntiņu istabu. Viņiem arī, tāpat kā man, mājās bija vecs grāmatplaukts. Tajā bija trīs grāmatas. Gribēju papētīt, ko lasa sivēntiņi.”

Ko lasa sivēntiņi un kā ceļojums grāmatu pasaulē beidzas, var uzzināt, ja izlasa krājumā “Mans grāmatplaukta stāsts” visu Valda Celmiņa domrakstu.  Tā kā radošo darbu konkursā piedalījās skolēni no 1. līdz 12. klasei, krājumā ievietotos radošos darbus lasot, var uzzināt, ko lasa dažāda vecuma bērni.

VALDI CELMIŅ, mēs, Ogresgala pamatskolas skolēni un skolotāji, ar tevi lepojamies!

publicēts attēls no https://lr1.lsm.lv