Došanās pēc meža gudrībām uz Norupes briežu dārzu.

https://photos.app.goo.gl/HeVk75iTCHQ3L43Z7
Vairāk foto šeit

30.maija rītā nedaudz satraukti, bet priecīgi 5.klases skolēni tikās pie skolas, lai dotos savā pirmajā pārgājienā ar riteņiem. Pavasara krāsu un smaržu pilns bija mūsu ceļš. Ritenim ripojot augšup un lejup pa veloceliņu, priecājāmies par žilbinoši dzeltenajiem rapšu laukiem, ziedošajiem  ceriņiem.

Pavisam ātri nokļuvām līdz galamērķim SIA ’’Rīgas meži’’  Norupes briežu dārzam Ogrē. Tur Norupes kokaudzētavas projektu vadītājas  I.Vikļukas vadībā iepazinām  dažādus meža augus, atpazinām meža dzīvniekus pēc to skaņām, dažādus kokus pēc to koksnes, krāsas, tekstūras un blīvuma.

Skolēni apguva meža stādīšanas iemaņas, izmantojot stādīšanas stobru, iejutās meža reportieru lomā, fiksējot interesantākos kadrus mežā. Vispārēju jautrību radīja kopīga dzīvnieku atradināšana un iejušanās koka stumbra lomā  ar uzmācīgu mizgraužu atvairīšanu tā  augšanas procesā.  Īsts izaicinājums, īpaši skolotājai, Alises mammai un Markusa tētim bija Meža maratona skrējiens. Kopīgās saliedēšanās aktivitātēs laiks paskrēja nemanot.

Vēl tikai pikniks skaistajā  meža ielokā un tad jau mājupceļš  un, protams, prieks par vērtīgi un jauki pavadīto laiku visiem kopā pirms vasaras brīvlaika.

Klases audzinātāja Sandra Jekoviča