Starptautiskā vides un zinātnes nometne Roostā Igaunijā

https://drive.google.com/folderview?id=0B2in1qO_NT9GWFJBMERuT0hZdWs&usp=sharing
Vairāk foto šeit

No 2014.gada 27.jūnija līdz 1.jūlijam mūsu skolas skolēni piedalījās UNESCO Baltijas jūras projekta starptautiskajā vides un zinātnes nometnē Roostā pie jūras, kas ir netālu no Pērnavas

Nometnē piedalījās: Egdars Tilaks, Paula Saulīte, Anna Elizabete Stūrniece un Dagnis Linītis no 9.klases.

Dalībnieki par nometni:

Jūnija beigās mērojām ceļu uz Igauniju, lai piedalītos starptautiskā nometnē The Baltic Sea Project ietvaros. Nometne bija ļoti aizraujoša, jau pirmajā vakarā bija paredzētas dažādas aktivitātes. Katru dienu darījām daudz dažādu un neparastu lietu, kas visu padarīja vēl interesantāku. Mums bija iespēja klausīties dažādu valstu universitāšu lektoru stāstījumu par dažādām aktuālām problēmām. Patīkami bija tas, ka visu nometnes laiku nepavadījām iekštelpās klausoties lekcijas, bet nodarbojāmies ar dažādām aktivitātēm gan pie jūras, gan piedzīvojumu parkā kempingā. Man ļoti patika, ka viss bija labi organizēts un saprotams, vieta, kur notika nometne bija ļoti skaista, līdz jūrai bija jāiet vien 2 minūtes, visapkārt auga priedes un jūras viļņus varēja dzirdēt jau pa gabalu. Viens no visaizraujošākajiem pasākumiem bija kultūras vakari, kuros iepazināmies ar katras valsts kultūru. Katras valsts pārstāvji bija ļoti pacentušies, lai mēs iepazītu citu valstu kultūru un ikdienu. Mēs iepazinām citu valstu dejas, rotaļas, ēdienus utt., kā arī iepazīstinājām pārējos dalībniekus ar mūsējo.

Šī nometne bija lielisks piedzīvojums, mēs ieguvām lielu pieredzi, paplašinājām savu zināšanu loku un ieguvām jaunus draugus. Manuprāt, nevienam nebija garlaicīgi, katrs varēja darīt to, kas padodas un patīk, padomāts bija par katru. Ļoti priecājos, ka varēju piedalīties šajā piedzīvojumā kopā ar aktīviem jauniešiem no dažādām valstīm.

Paula Saulīte, 9.klases skolniece

Starptautiskā nometne, kurā es piedalījos no šī gada 27.jūnija līdz 1.jūlijam, bija saistīta ar Baltijas jūru. Bija daudz dažādu darbnīcu. Gandrīz visās man patika darboties.Visvairāk man patika darbnīca, kurā vajadzēja ievākt planktonu paraugus.Vēl es piedalījos darbnīcās, kur vajadzēja vākt aļģu paraugus, zīmēt komiksu, kas saistīts ar Baltija jūru. Bija darbnīca, kur, izmantojot krasta augus,vajadzēja iegūt krāsas.Lekcijās varēja uzzināt ko jaunu.

Vakaros bija kultūras programma, kur katra valsts iepazīstināja citas valstis ar savu kultūru. Piedalījos arī putnu vērošanā. Nometne man bija laba iespēja satikt interesantus cilvēkus, labi pavadīt laiku, atpūsties un iemācīties ko jaunu.

Edgars Tilaks, 9.klase

BSP (Baltic Sea Project) camp was a five day experience of a program based on the Baltic Sea.

The first day started really great. New people to meet, new things to experience. The first thing we did was eat. And then an orienting game was waiting for us. We had to walk around the area and collect some tasks which we did in front of everyone. After that we ate some marshmallows and sausages around a bonfire. I really liked that game we played. It really brought us closer.

Next day had to start with morning gymnastics, but, being the lazy girls we are, we overslept and almost missed breakfast. We just said ‘Tere!*’ , got ready and ran to the main house. Then we had a lecture about the camp rules. After that we had to choose between the adventure park and an origami club. Of course some of us just went home because we all were tired. After an hour of not doing anything we went to the main house to watch other countries show their traditions, dances and games.

Next two days were just awesome. Going bird watching. Working on the beach and finding out new things about Estonia and other countries. But the best thing was breaking the rules. Some of us went midnight swimming and singing. We already knew we are here to discover, but there is no fun when you do everything right.

Last day came faster than we thought. We exchanged out facebook, instagram and other social media. We were ready. But we still didn’t want to leave. But it had to be like this. We promised each other to meet again. Don’t know where, don’t know how, but we will.

I think this was the best experience anyone could ever get. I am glad that teacher chose me. And I really enjoyed learning about the Baltic Sea.

Ann Elizabeth Sturniece

Untitled-300x168

Saite uz prezentāciju

Dagnis Linītis, 9.klase