Ogresgala 5. Skautu un gaidu vienība iesaistās palīdzības darbos Ukrainas karavīriem.

https://photos.app.goo.gl/EU2wq9Q4sXTbn7x19
Vairāk foto šeit

Oktobrī Ogresgala 5. Skautu un gaidu vienība, paralēli skautu un gaidu mākām, iedvesmojoties no biedrības “Tavi draugi” uzsaukuma, sākuši gatavot ierakumu sveces Ukrainas atbalstam. Daudzi mūsu vienības biedri ir arī Ogresgala pamatskolas Ekoskolas skolēni un zina, kas vienam lieks, tas citam prieks. Šādas sveces var izgatavot nepērkot neko jaunu, bet izmantot jau pieejamos resursus. Ierakumu svece, kura izgatavota no konservu kārbas, cieši sarullēta gofrēta kartona un izkausēta parafīna no sveču atlikumiem, ar gaismu un siltumu cilvēkus spēj nodrošināt vismaz 6 stundas (tas atkarīgs no konservu kārbas tilpuma). Mūsu aktivitāti ievēroja arī Ukrainas palīdzības centrs Ikšķilē.

Vienā no nodarbībām centra darbiniece viesojās pie mums, un šajā reizē tapa arī sižets Ukrainas televīzijai par mūsu aktivitāti un gatavību palīdzēt Ukrainai.

Liels paldies vienības biedru vecākiem par saziedotajām svecēm, īpaši paldies Horena un Ārona mammai par Tīnūžu iedzīvotāju iesaisti šajā procesā. Līdz decembrim plānojam izgatavot vismaz 100 ierakumu sveces, kuras pirms Ziemassvētkiem tiks nogādātas Ukrainā.

Rakstu sagatavoja  vienības priekšnieks Jānis Iklāvs