Karjeras nedēļas ietvaros, ekskursija uz Sia Getliņi ECO poligonu piemājas Zoo “Brieži” audzētavu.

https://photos.app.goo.gl/udWfk7kVhHppKjUY8
Vairāk foto šeit

Ogresgala pamatskolas 1., 2. un 3.klase  28.oktobrī, karjeras nedēļas ietvaros, devās apskatīt ,,zelta rudeni’’ un iepazīties ar Sia Getliņi ECO poligona darbību un piemājas Zoo “Brieži” audzētavu.

Ekskursija sākās ar piemājas Zoo “Brieži” apmeklējumu, kur skolēni sastapa daudz un dažādus dekoratīvos putnus, tītarus, pīles, fazānus, pāvus. Starp tiem dzīvo jūrascūciņas un truši. No četrkājainajiem draugiem te varēja sastapt Holandes pundurkaziņas, Haidšnukes aitas, Šetlandes ponijus, ēzeli, vāverēnus, valabiju un jenotpuiku Bārniju. Mūs sagaidīja saimniece, kura izstāstīja skolēniem par drošības noteikumiem, ejot pie dzīvniekiem. Katrs skolēns varēja iegādāties dzīvniekiem granulas un burkānus. Šeit varēja ne tikai vērot, bet arī barot dzīvniekus, kā arī mazliet atslābt ļaujot bērniem pašiem izklaidēties un gūt emocionālus mirkļus.

Ekskursijas laikā skolēni guva pareizu priekšstatu par atkritumu poligona darbu, enerģijas ražošanu, atkritumu pārstrādi un apkārtējās vides aizsardzību. Noskaidroja, ka SIA “Getliņi EKO” apsaimnieko lielāko un modernāko cieto sadzīves atkritumu poligonu Baltijā. Ekskursijas laikā skolēni iepazinās ar:

  • poligona vēsturi un darbību mūsdienās;
  • šķirošanas rūpnīcas darbību un nozīmi;
  • noskaidroja, kāda ir atšķirība starp atkritumu poligonu un izgāztuvi;
  • uzzināja, kā notiek gāzes iegūšana poligonā;
  • kā tiek audzēti gardie Getliņu gurķi un tomāti.

Getliņu mācību centrā redzējām interesantus video un foto  par Getliņu vēsturi. Pēc video noskatīšanās, skolēnus sadalīja grupās, kur varēja pārbaudīt savas iegūtās zināšanas ekskursijā pa poligonu, veicot testu.

Ekskursija mums visiem, arī skolotājai, bija ļoti pamācoša un lika vairāk aizdomāties par atkritumu šķirošanu ikdienā un par to, ko mēs visi varētu darīt kopā, lai saudzētu dabu. Uzzinājām, ka Getliņos strādā dažādu profesiju pārstāvji un, lai nodrošinātu veiksmīgu atkritumu pārstrādi, ir jābūt ļoti zinošiem cilvēkiem un daudz jāmācās.

Liels paldies par šo izzinošo ekskursiju Getliņi Eco un mūsu jaukajai gidei. Noteikti iesakām šo ekskursiju apmeklēt arī mūsu skolas biedriem!

Skolotāja Z.Puķāne