11. novembris Ogresgala pamatskolā

https://photos.app.goo.gl/Ur32ccsyMH3FGpuSA
Vairāk foto šeit

11. novembrī skolā notika klātienes koncertlekcija “Es mīlu Tevi, Latvija” iniciatīva ”Latvijas skolas soma”. Tā bija iedvesmojoši patriotiska koncertlekcija, kas veidota kā dziesmu spēle, kuras laikā ietvertas zināšanas gan no Latvijas vēstures, gan sociālām zinībām, gan mūzikas un latviešu literatūras.

Koncertlekcijas laikā bija iespēja piedalīties viktorīnā, kur jautājumi bija saistīti ar Latvijas kultūras mantojumu. Bija dzirdamas Latvijā populāras un nozīmīgas dziesmas, kurām varējām aktīvi dziedāt līdzi. Skanēja Raimonda Paula, Imanta Kalniņa, Renāra Kaupera, Jura Kulakova, Igo un citu mākslinieku radītā mūzika. Koncertlekciju vadīja mūziķis Mārtiņš Kanters.

Mums patika! Par to liecināja aktīvā līdzdarbošanās koncertlekcijas laikā. Uzzinājām jaunas lietas ne tikai par mūsu muzikālo mantojumu, bet arī citām kultūras vērtībām. No jauna atklājām lietas, ar kurām mūsu Latvijā visi varam lepoties. Pēc koncertlekcijas visi devāmies izgaismot skolas pagalmu ar seno latvju zīmi – austras koku, kas dod spēku un padomu, sargā un veicina attīstību, rosina glabāt un vairot tikumiskās vērtības. Paldies ikvienam, kas atnest savu gaismiņu un piedalījās skolas pagalma izgaismošanā!

Skolēnu pašpārvalde