2.februāris –Mitrāju diena

https://photos.app.goo.gl/z2AD91Yo4d8z5jEz7
Vairāk foto šeit

Pasaules Mitrāju diena ir globāla izpratnes veidošanas kampaņa, ko atzīmē katru gadu, lai uzsvērtu mitrāju vērtību. Šajā dienā mēs, 6.klases skolēni, devāmies apraudzīt tuvāko mitrāju pie skolas. Mēs redzējām, ka arī ziemā mitrājs dzīvo savu dzīvi, uzturot bioloģisko daudzveidību.

Pēcpusdiena izvērtās par kārtīgu mitrāju sakopšanas dienu, jo mūsu mitrājs bija ļoti piesārņots. Avotiņa apkārtnē un mitrājā mēs atradām daudz atkritumu, kopumā savācot divus ar pusi 50 litru atkritumu maisus pilnus ar atkritumiem. To starpā bija 2 palieli metāla stieņi, putekļu sūcēja detaļas, mašīnas plastmasas detaļa, pat skrituļslida u.c. Netālu no mitrāja upes krastā mēs atradām vairākus maizes iepakojuma plastmasas maisiņus ar savādu pildījumu līdzīgu pelniem, skaidām un smiltīm, kas liecina, ka kāds tos šajā apkārtnē izmet regulāri.

Mēs secinājām, ka cilvēki neizprot mitrāju nozīmību un vērtību un turpina piesārņot savu apkārtni. Lai veicinātu izpratni par mitrāju nozīmi, 5.klases skolēni izgatavoja plakātus, kurus izvietoja skolā. Tajos viņi aicināja rīkoties apdomīgi- rūpēties par ūdens tīrību, izvēlēties videi draudzīgu sadzīves ķīmiju un izturēties saudzīgi pret mitrāju augiem un dzīvniekiem.

Līga Uzuliņa, Alise Rutka no 6.klases