Kāju veselība

https://photos.app.goo.gl/meKcusJc7iegUUFHA
Vairāk foto šeit

Ogresgala pamatskolā viesojās  Paula Stradiņa Universitātes podometrijas pasniedzēja, mūsu novadniece – Mārīte Saulīte.  Savā prezentācijā “Kāju veselība”,  skolēnus iepazīstināja, kā pareizi rūpēties par savām pēdām.

Dr. paed., podoloģe savu prezentāciju uzsāka ar interesantiem faktiem par pēdām, piemēram, ka cilvēkam skrienot, tā papēdis izjūt slodzi, kas 3 – 4 reizes pārsniedz cilvēka svaru.

M. Saulīte uzsvēra, ka kopt kājas ir jāiemācas jau bērnībā, lai, bērnam izaugot, vienkārša ikdienas pēdu apkope pasargātu no nopietnām veselības problēmām. Kā arī pastāstīja, cik svarīga ir  apavu izvēle, un pastāstīja, kā tos kopt, lai novērstu kāju svīšanu, sēnīšu slimības, kā arī atgādināja, cik bieži dienā jāmaina apavi, kad  jāapmeklē kāju aprūpes speciālists. Svarīgi bija uzzināt, kā pareizi mazgāt kājas, kā apgriezt nagus, izmērīt savu pēdu un zināt, kāpēc tas ir tik svarīgi.

 M. Saulīte uzsvēra, ka bērniem un pieaugušajiem jābūt īpaši modriem un jācenšas laikus novērst iespējamās pēdu problēmas.

Šī prezentācija bija ļoti pamācoša un bagāta ar informāciju. Paldies Mārītei Saulītei par noderīgo informāciju!

Skolotāja Z.Puķāne