Zemes stunda Ogresgala pamatskolā

https://photos.app.goo.gl/DEWmSuTaJ6oAEJ8WA
Vairāk foto šeit

Zemes stunda nav tikai viena stunda gadā, kurā mēs simboliski izslēdzam gaismas, tas ir aicinājums uz rīcību mūsu planētas labā. Zemes stunda nav tikai viena stunda gadā, kurā mēs simboliski izslēdzam gaismas, tas ir aicinājums uz rīcību mūsu planētas labā.

Mūs skolā Zemes stunda – viena mācību stunda skolas pagalmā.

6. klases skolēni literatūras stundā filozofu stūrī lasīja dzeju par dabu. Diskutēja par dabas atklāsmi dzejoļos, par putniem, par dzejnieku un pašu novērojumiem dabā, par dabas saudzēšanu. Zemes stundas akcijas aicina mūs visus aizdomāties par dabas nozīmi cilvēka dzīvē, visas planētas dzīvē. Mums jābūt vienotiem visā pasaulē, jāpalīdz dabai.

5.klase dabaszinību stundā klausījās skaņas dabā. Iepriecināja tas, ka atpazina putnu balsis. Skolēni dzirdēja cilvēku radītos trokšņus, spēlēja spēli ”Uzmini, skaņu!”.

3.klases skolēni devās ārā un mācījās matemātiku. Skolēni noteica dažādu objektu garumus, laukumus, perimetrus skolas apkārtnē, pielietoja iegūtās zināšanas par taisnstūra un kvadrāta laukumiem praktiski. Skolēni izvēlējās pareizās mērierīces, veica mērījumus dabā, aprēķināja sava objekta laukumu (laukumus) un klasē prezentēja savus darbus.

1.klases Izmantojot dabas materiālus skolēni apguva matemātiku. Noskaidroja, kā atrisināt uzdevumu ar nezināmo skaitli? Izmantoja dabas materiālus, čiekurus, kastaņus, lapas, ķērpjus, lai aizklātu nezināmo skaitli un tad kopīgi risinātu, kas tad ir noslēpies zem šiem dabas materiāliem.