Starptautiskā meža diena Ogresgala pamatskolā

https://photos.app.goo.gl/6wG5dxS7VjuNGRMa7
Vairāk foto šeit

Apvienoto Nāciju Organizācija 2012. gadā 21. martu pasludināja par Starptautisko mežu dienu, lai veicinātu izpratni par visu veidu mežu nozīmi. Valstis tiek mudinātas organizēt pasākumus un dažādas aktivitātes, kas saistītas ar mežiem, piemēram, koku stādīšanas kampaņas.

Meži dod tik daudz mūsu veselībai! Tie attīra ūdeni, attīra gaisu, uztver oglekli, lai cīnītos pret klimata pārmaiņām, nodrošina pārtiku, zāles un uzlabo mūsu labklājību. Šo vērtīgo dabas resursu aizsardzība ir mūsu ziņā. Šis 2023. gads aicina dot nevis tikai ņemt, jo veselīgi meži uzturēs veselus cilvēkus.

Meža dienu Ogresgala pamatskolas 3.klases skolēni latviešu valodu pavadīja svaigā gaisā – mežā, lasot stāstus pa mežu un pārrunājot, kādu labumu mums dod mežs. Īpaši skolēnus uzrunāja E.Birznieka-Upīša stāsts “Egle un  bērzs”. Skolēni uzzināja ticējumus par kokiem, kā arī noskaidroja, kādus labumus var iegūt no egles un priedes. Kā arī pārrunājām, kas cilvēkam jādara, lai meži būtu veseli.

Zīmēšanas stundā turpinājām šo tēmu, zīmēja plakātu “Veselīgi meži, veseliem cilvēkiem”, kurā tika atspoguļots, ko vērtīgu paņemtu no priedes un egles, lai kļūtu vesels.

Skolotāja Z.Puķāne