Pasaules Ūdens diena 2023

https://photos.app.goo.gl/q3dt46EVJVfGV9zB6
Vairāk foto šeit

Katru gadu Pasaules Ūdens dienai tiek izvēlēta kāda noteikta tēma. Šogad tās mērķis ir veicināt pārmaiņas, lai ātrāk atrisinātu ūdens resursu un sanitārijas krīzi.

Esi daļa no pārmaiņām, kuras vēlies redzēt pasaulē – dari to, kas ir tavos spēkos!

Ir kāds sens stāsts par kolibri putniņu un to, kā mēs reaģējam uz krīzes situācijām. Vai mēs stāvam un tikai noskatāmies, vai tomēr rīkojamies?

Kādu dienu mežā izcēlās ugunsgrēks. Visi zvēri skrēja cik katrs spēja, lai glābtu savas dzīvības. Kad zvēri bija nokļuvuši drošībā, viņi stāvēja un ar skumjām acīs skatījās, kā liesmas plosās mežā un iznīcina viņu mājvietas. Te zvēri pamanīja, ka virs viņu galvām atkal un atkal uz priekšu uz meža pusi un atpakaļ lidoja mazais kolibri putniņš. Lielākie zvēri vaicāja, ko viņš dara, un kolibri atbildēja: “Es lidoju uz ezeru, lai atnestu knābī ūdeni un palīdzētu nodzēst uguni!” Visi zvēri smējās un teica: “Kolibri, tu taču esi pārāk maziņš, tu nespēj nodzēst šo ugunsgrēku!” Bet kolibri atbildēja: “Es daru to, ko es varu!”

Kolibri putniņš palīdzēja risināt problēmu pilienu pa pilienam. Viņš veicināja pārmaiņas, kuras vēlas redzēt pasaule. Arī tu vari būt kā šis kolibri putniņš – jo arī mazas lietas palīdzēs atrisināt lielas krīzes!

Ogresgala pamatskolas 3. klase pievienojās šim aicinājumam un Pasaules Ūdens dienā analizēja  šo stāstu un nolēma sākt savu rīcību ar mazām lietām. Pastāv daudz iespēju, kā ikdienā varam taupīt ūdeni.  Ogresgala 3.klases skolēni stundas laikā meklēja un apkopoja informāciju par  tēmu ”Kā var taupīt ūdeni!”   Izveidoja atgādni “Ko es savā ģimenē varu darīt, lai taupītu ūdens resursus”.

Skolēni iemācījās vairākus veidus, kā taupīt ūdeni ikdienas dzīvē un savās mājās. Šo atgādni skolēni var novietot sev redzamā vietā mājās, lai arī citi ģimenes pārstāvji to varētu iepazīties.

Rakstot atgādnes, skolēniem bija iespēja aizdomāties par lietderīgu ūdens resursu izmantošanu un taupīšanu ne tikai skolā, bet arī savās mājās.

Ūdens dienas laikā 3.klases skolēni apzināja arī tuvākās ūdenstilpnes skolas tuvumā.

Z. Puķāne