No stāsta līdz grāmatai

https://photos.app.goo.gl/72djk9UHwRJWraGT9
Vairāk foto šeit

4. aprīlī Ogresgala pamatskolas 1. – 4.klasēm, “Latvijas skolas soma” programmas ietvaros bija iespēja piedalīties izzinošā stāstu nodarbībā, kurā tika atklāta pasaku tapšanas burvība kā arī skolēni varēja piedzīvot stāstu radīšanas prieku kopā ar rakstnieci Inesi Valteri.

Skolēni tika iedvesmoti un iepazīstināti ar profesijām – rakstnieks, maketētājs, ilustrators, redaktors, literāts, kā arī ar tipogrāfijas darbu un dažām “ķibelēm”, kas gadās, lai grāmata nokļūtu pie sava lasītāja.

Skolēni šī pasākuma ietvaros esot uzzinājuši, kā pašiem padarīt savu stāstu interesantāku, kādas ilustrācijas varam veidot saviem stāstiem, kādus trikus izmanto maketētājs un burtu pavēlnieks literāts.

Skolēni tika ierauti stāstu radīšanas virpulī un izjuta prieku, veidojot savu stāstu. Šī pasākuma ietvaros, klasēs skanēja smiekli un ķiķināšana, kā arī tika sacerēti visdažādākie un neticamākie stāsti.

Šis pasākums vecināja skolēnu prasmes veidot savu stāstu, kā arī sekmēja skolēnu lasītprasmes veicināšanu, radot interesi par grāmatām un to lasīšanu.

Milzīgs paldies rakstniecei Inesei Valterei par interesanto, izzinošo un aizraujošo nodarbību!

I.Gruznova