Aizritējusi skautu un gaidu ziemas nometne “Baltais Vilks”

https://goo.gl/photos/FNMRwSJJnjBX7TKU7
Vairāk foto šeit

No š.g. 8. līdz 10. janvārim, Ložmetējkalnā norisinājās ziemas nometne “Baltais Vilks”, kurā pulcējās vairāk nekā 160 skauti, gaidas un jaunsargi, lai pieminētu 99 gadus kopš Ziemassvētku kaujām, apgūtu jaunas prasmes un gūtu rūdījumu sev.

“Domāju par šo nometni var teikt – aukstumus un grūtības satuvina! Šī nometnes man paliks atmiņā, jo tieši BV 2016 es devu skautu solījumumu!” tā par nometni 8. Klases skolnieks Raitis Cīrulis.

Nometnē “Baltais Vilks” skautiem, gaidām un jaunsargiem bija iespēja piedalīties dažādās izglītojošās un praktiskās aktivitātēs ar mērķi uzzināt ko vairāk par notikumiem Ložmetējkalnā, uzlabot komandas darba un āra dzīves prasmes. Nometnē viesojās arī Latvijā dislocētie ASV armijas karavīri, izglītojot nometnes dalībiekus par navigāciju, ēst gatavošanu un pirmo palīdzību. Tāpat, jaunieši piedalījās Ložmetējkalnā notiekošajos piemiņas pasākumos. Skauti un gaidas šogad īpaši pieminēja 99 gadus kopš Ziemassvētku kaujām, veidojot akciju “99 vadugunis”, kur kopīgi tika iedegtas zaļas uguntiņas jeb vadugunis, simbolizējot kauju laikā strēlnieku veiktās frontes pārrāvuma vietas.

Šogad nometnē viesojās vairāk 300 viesi, tai skaitā Latvijas Republikas Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, Latvijas Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube, kā arī citu valstu amatpersonas un ASV armijas karavīri.

Ar nometnes iespaidiem dalās Ogresgala skauti un gaidas:

  • absolvente Samanta Mihailova  – “Neskatoties uz aukstumu, šī bija ideāla nometne. Nodarbības bija ļoti labi izplānotas un tās bija interesantas.Tajos brīžos, kas palika auksti un visu gribējās mest pie malas, tā gaisotne un cilvēku atbalsts, lika tev padomāt kāpēc mēs esam šeit atbraukuši. Šī nebija parasta nometne, šis bija kaut kas īpašs!”
  • 8. klases skolnieks Emīls Anspoks  – “Man šī nometne ļoti patika, šī bija laba iespēja sevi pārbaudīt! Organizatoriem viss izdevās lieliski!
  • 8. klases skolniece Egija Žindule  – “Nometne BV jau pati ir ļoti īpaša, bet tā kā šis ir mans otrais Baltais Vilks, es varu teikt šī bija ideāla nometne! Ārā bija ļoti auksti, bet atmosfēra bija ļoti pozitīva. Mēs (pat varu teikt visu vārdā) esam ļoti, ļoti apmierināti!”

Nometne “Baltais Vilks” tapusi sadarbībā ar Latvijas Republikas Aizsardzības ministriju, Rīgas Domes izglītības, kultūras un sporta departamentu, kā arī ar Āra dzīves apmācību centra “Pelēkais Vilks”, un Nacionālo Bruņoto spēku atbalstu.