Svarīga informācija par braucienu apmaksu izglītojamajiem Ogres novada sabiedriskajā transportā

Ogres novada Izglītības pārvalde informē kā  tiks apmaksātas Ogres novada  izglītojamo braucienu biļetes par braucieniem, kas veikti līdz no 2023. gada 1. septembra līdz 2023. gada 15. septembrim, uzrādot Ogres novada skolēna karti sabiedriskā transporta līdzekļa vadītājam vai biļešu kontrolierim.

No 1.septembra līdz 15.septembrim skolēni varēs saņemt braukšanas maksas atvieglojumus, ja uz skolēnu kartes būs uzlīmēta braukšanas maksas atvieglojuma uzlīme, gan arī, ja vēl nebūs.

Izglītības pārvalde atgādina, ka pašvaldība piešķir braukšanas maksas atvieglojumu sabiedriskajā transportā no skolēna deklarētās dzīves vietas Ogres novada administratīvajā teritorijā līdz izglītības iestādei un atpakaļ. Braukšanas maksas atvieglojums netiek piemērots, ja maršrutā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei vai atpakaļ skolēnu pārvadājumus nodrošina pašvaldība.

Lēmumu par braukšanas maksas atvieglojuma piešķiršanu pieņem izglītības iestāde pamatojoties uz Ogres novada saistošajiem noteikumiem        Nr. 22/2022 (pieejami šeit- https://www.ogresnovads.lv/lv/transports).